Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

AGRAFA NEWS-Μαθητές / μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικοί. Σας ευχόμαστε υγεία και δύναμη για τη νέα σχολική χρονιά. Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευρυτανίας.

 


             

 

 

                        

Ανοίγουν τα σχολεία, μετά την πολύμηνη πανδημία, αλλά όπως ακριβώς είχαν κλείσει:

·         χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό για την προστασία της υγείας των παιδιών και των νέων.

·         Χωρίς όλους τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους, με χιλιάδες κενά ιδιαίτερα στην Ειδική Αγωγή. Κι ας ανεβαίνει κάθε μέρα ο αριθμός των κρουσμάτων, ακόμα και στις μικρότερες ηλικίες.

·         Οι σχολικές τάξεις θα παραμείνουν παραγεμισμένες.

·         Το προσωπικό καθαριότητας ανεπαρκές.

·          Χωρίς δωρεάν τεστ για την εκπαιδευτική κοινότητα και χωρίς την αναγκαία επιδημιολογική επιτήρηση.

·         Χωρίς να παίρνουν κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση των μορφωτικών, κοινωνικών αναγκών και προβλημάτων που υπάρχουν στα παιδιά ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης τηλεκπαίδευσης και του μακροχρόνιου κλεισίματος των σχολείων.

Ανοίγουν τα σχολεία με υποβαθμισμένη την επαγγελματική εκπαίδευση και με πολλά Πανεπιστημιακά τμήματα χωρίς  ή με ελάχιστους πρωτοετείς.

Την ίδια στιγμή βάζουν μπρος την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων.

Πριν καν εκδώσουν υπουργικές αποφάσεις , βάζουν τους διευθυντές να εφαρμόσουν το νόμο που ψήφισαν το καλοκαίρι και να ορίσουν συντονιστές τάξης και ειδικότητας, μέντορες, αξιολογητές των συναδέλφων παρά τω διευθυντή. Με τον ίδιο αυταρχισμό και μέσα στο σκοτάδι προχωρούν στις υπηρεσιακές μεταβολές χτυπώντας τα εργασιακά δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών.

 

Τουλάχιστον τα τετράχρονα θα έχουν την «ευκαιρία» να κάνουν δραστηριότητες στα Αγγλικά, οι μαθητές δημοτικού να «καλλιεργήσουν» την επιχειρηματικότητά τους και οι έφηβοι να ανακαλύψουν τον εαυτό τους μέσα από εξαντλητικές εξετάσεις και συνεχείς ματαιώσεις ή δεύτερη επιλογή…να  πηγαίνουν για δουλειά από τα 16!

Καλή σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά.

                                                                                      Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Ευρυτανίας