Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

AGRAFA NEWS-Επίσπευση έγκρισης του νέου οργανισμού λειτουργίας του Ιδρύματος και την λειτουργία της νέας πτέρυγας .κ. Κοντογεώργος με τον κ. Πέτσα Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, τον κ. Διοικητή του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας κ. Κλεομένη Λάππα.


 


           

                                      

                                              

 

   ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ

                               Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Από το γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:


Σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, ο Κώστας Κοντογεώργος, με τον Διοικητή του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας κ. Κλεομένη Λάππα, είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, με αντικείμενο την επίσπευση έγκρισης του νέου οργανισμού λειτουργίας του Ιδρύματος και την λειτουργία της νέας πτέρυγας , που περιλαμβάνει την αύξηση των περιθαλπόμενων από 80 σε 125 άτομα και την αύξηση των θέσεων εργασίας από 76 σε 135 άτομα!
Ο Υπουργός δεσμεύθηκε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να επιταχύνει τις απαιτούμενες εγκρίσεις, προκειμένου να αξιοποιηθεί ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό ίδρυμα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών .

Στην συνέχεια ο Βουλευτής Ευρυτανίας, συνοδευόμενος  από Τους Δημάρχους Καρπενησίου κ. Νικόλαο Σουλιώτη και Αγράφων κ. Αλέξη Καρδαμπίκη, πραγματοποίησαν σύσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και αντικείμενο αναπτυξιακά θέματα των δύο Δήμων και κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με τις ελλείψεις σε τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό, στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν από τα καιρικά φαινόμενα και λόγω της γεωμορφολογίας της περιοχής και το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η συντονισμένη και προγραμματισμένη αυτή δράση, απέφερε θετικά αποτελέσματα και την δέσμευση του Υπουργού για την ταχεία ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματα των Δημάρχων, αλλά και ότι όλες οι αναπτυξιακές τους προτάσεις θα ενταχθούν σταδιακά στο πρόγραμμα. Τόνισε την επαναδραστηριοποίηση της ΕΕΤΑ για την στήριξη των μικρών Δήμων, όπως ο Δήμος Αγράφων μέχρι να πραγματοποιηθούν  νέες προσλήψεις στους ΟΤΑ.

Τέλος διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες ότι και στην επόμενη κατανομή χρηματοδοτήσεων για έκτακτες ανάγκες του Υπουργείου Εσωτερικών, θα ανταποκριθεί γενναία στα αιτήματά τους.
Ο Βουλευτής Ευρυτανίας, ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για την άμεση και θετική του ανταπόκριση.