Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

AGRAFA NEWS-Μαθητικός Διαγωνισμός « 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση »Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο ΑντιπεριφερειάρχηΤουρισμού & Πολιτισμού

                                                                                                Λαμία, 9/7/2021

 

Μαθητικός Διαγωνισμός « 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση »

Ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή περισσότερων από 80 σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο μαθητικός διαγωνισμός με τίτλο «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση», που διοργάνωσε η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αρμόδια για θέματα επετειακών δράσεων, με πρόεδρο τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό.

 45 Δημοτικά, 22 Γυμνάσια και 15 Λύκεια από όλη την Περιφέρεια, συμμετείχαν σε διαγωνισμούς με εικαστικά έργα, λογοτεχνία με πεζά κείμενα – ποίηση και πολυμέσα - βίντεο μικρού μήκους αντίστοιχα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επιλογής των ως άνω έργων από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης, που αποτελείται από την εικαστικό κ. Χαρίκλεια Μυταρά, τον εικαστικό κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, την Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα καθώς και τους φιλόλογους κ. Ελένη Χαλδούπη και κ. Αγγελική Στράτου.

Οι βραβεύσεις  των  έργων που θα επιλεγούν,  θα πραγματοποιηθούν σε ειδική εκδήλωση τον Σεπτέμβριο στο Καρπενήσι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Ηλίας Μπουρμάς, δήλωσε σχετικά:
«Η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, μέσα από τα μάτια, την καρδιά και την ψυχή των μαθητών μας, μέσω του μαθητικού διαγωνισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  μας «προίκισε» με δεκάδες αριστουργήματα αλλά και νέες ξεχωριστές, ανεπηρέαστες προσεγγίσεις.

Πίνακες, ποιήματα, διηγήματα, βίντεο γεμάτα από την φρεσκάδα της νεανικής ματιάς αλλά και την ωριμότητα ενηλίκων, μας γέμισαν περηφάνεια για το ένδοξο παρελθόν μας και μας ενίσχυσαν την βεβαιότητα για ένα λαμπρό μέλλον.»