Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

AGRAFA NEWS-Ξεκινούν εργασίες επισκευής του Ορειβατικού Καταφυγίου Βαρδουσίων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Γραφείο Περιφερειάρχη


                                                                         Λαμία, 28 Ιουνίου 2021

 

 


 Έργο προϋπολογισμού 240.000€ χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την επισκευή του Ορειβατικού Καταφυγίου Βαρδουσίων.

 Είχε προηγηθεί η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης. Ακολούθως, η Περιφέρεια ανέλαβε τη μελέτη και τη χρηματοδότηση του έργου, το οποίο εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Ε. Φωκίδας.

Αντικείμενο της σύμβασης κατασκευής, την οποία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, είναι η υλοποίηση του έργου: «Επισκευή Ορειβατικού Καταφυγίου Βαρδουσίων», το οποίο βρίσκεται στη θέση «Πιτιμάλικο» και σε υψόμετρο 2.000 μέτρων του όρους Βαρδουσίων.

 Στο ορειβατικό καταφύγιο «Νάσος Τζάρτζανος», το οποίο βρίσκεται στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Αθανασίου Διάκου, του Δήμου Δελφών, θα εκτελεστούν: Χωματουργικά έργα, Τεχνικά έργα, Οικοδομικές και Η/Μ εργασίες.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συμπράξαμε με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και αναλάβαμε τη μελέτη και τη χρηματοδότηση των εργασιών επισκευής του Ορειβατικού Καταφυγίου Βαρδουσίων, οι οποίες ξεκινούν την επόμενη περίοδο.

 

»Η επισκευή του καταφυγίου «Νάσος Τζάρτζανος» είναι ένα έργο αναγκαίο για την Φωκίδα, το οποίο θα συμβάλλει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των Κοινοτήτων Αθανασίου Διάκου, Μουσουνίτσας, Αρτοτίνας, Στρώμης, Συκιάς, Μαυρολιθαρίου και της ευρύτερης περιοχής».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος δήλωσε: «Τα βουνά είναι το "μαύρο" χρυσάφι της Φωκίδος μας. Aν και βιώνουμε καιρούς χαλεπούς, χτίζουμε τη μελλοντική τουριστική αξιοποίησή τους».