Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

AGRAFA NEWS-Ανακοίνωση του κ. Κοντογεώργου σχετικά με το αποτέλεσμα του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείο) .

 

                                              ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ

                               Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

       

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 28 IOYNIOY 2021

 

Ευρυτάνισσες & Ευρυτάνες Συμπολίτες μου,

Η ώρα της αλήθειας έφτασε!

Σήμερα 28 Ιουνίου 2021 και ώρα 17:00, το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (σε σύνθεση Εκλογοδικείου), δημοσίευσε την απόφαση του, με την οποία  απορρίπτει την ένσταση, της κ. Οικονόμου κατά της εκλογής μου ως Βουλευτή Ευρυτανίας, επικυρώνοντας πανηγυρικά την ανακήρυξή μου από το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας.

Αξίζει όμως τον κόπο, να αναφέρουμε ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης, που στην ουσία πληγώνει τους πολίτες, ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, στις οποίες αναδείξατε τη Νέα Δημοκρατία, πρώτη πολιτική δύναμη με συντριπτικό ποσοστό και εμένα προσωπικά Βουλευτή Ευρυτανίας για 4η φορά, το ίδιο βράδυ, η συνυποψήφια κ. Οικονόμου, αμφισβήτησε το εκλογικό αποτέλεσμα, προσβάλοντας στην ουσία το θεμέλιο του Συντάγματος, την ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, σε αντίθεση με τον έτερο άξιο συνυποψήφιο μας, κ. Κλεομένη Λάππα, ο οποίος με αξιοπρέπεια και συναδελφική αλληλεγγύη, ευχαρίστησε τους πολίτες της Ευρυτανίας και συμμετείχε στην σεμνή επινίκια τελετή.

Η κ. Οικονόμου, παραβαίνοντας κάθε κανόνα ηθικής και πολιτικής δεοντολογίας, (αφού είναι η μοναδική υποψήφια στα Ευρυτανικά χρονικά, η οποία δεν συνεχάρη μέχρι και σήμερα τον εκλεγμένο Βουλευτή του τόπου μας), με απροσμέτρητη αλαζονεία, υποτιμώντας την ορθότητα της κρίσης της πλειοψηφίας των Ευρυτάνων πολιτών, διαλαλούσε προς κάθε κατεύθυνση, ότι έπρεπε να είχε εκλεγεί η ίδια,

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισήγηση μεταξύ των άλλων αναφέρει:

«…Συνεπώς, αν εξεταζόταν κατ’ ουσίαν η ένσταση (της κ.Οικονόμου), όπως αναπτύχθηκε με τις προτάσεις της, θα έπρεπε να αφαιρεθούν από την εκλογική δύναμη του καθ’ ου (του κ.Κοντογεώργου), 89 ψήφοι και αυτή να ανέλθει στις 2677 ψήφους…»

Και συνεχίζει η εισήγηση:

«…Κατ’ ακολουθίαν των ανωτέρω, αν εξεταζόταν η αντένσταση (του κ. Κοντογεώργου), θα πρέπει να αφαιρεθούν από την εκλογική δύναμη της ενιστάμενης( της κ. Οικονόμου), συνολικά 182 ψήφοι και αυτή να ανέλθει σε 2464 ψήφους…»,

Με λίγα λόγια, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο έπρεπε να είχα εκλεγεί Βουλευτής Ευρυτανίας με 213 ψήφους διαφορά και ‘όχι με 109.

Και καταλήγει η εισήγηση:

«…Προτείνεται η απόρριψη της ένστασης ως ΑΟΡΙΣΤΗΣ, η αποδοχή της αντένστασης, κατά το μέρος που προβάλλει αοριστία της ενστάσεως και η απόρριψη της ως αλυσιτελούς κατά τα λοιπά».

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Εκλογοδικείο), στην σημερινή του συνεδρίαση ανακοίνωσε την απόρριψη της ένστασης της κ. Οικονόμου.

 

Αγαπητοί μου Συμπολίτες,

Δεν σας κρύβω ότι, όλη αυτή η περιπέτεια με στενοχώρησε αφάνταστα.

Δεν περίμενα ποτέ, μια τέτοια συμπεριφορά και μάλιστα μέσα στην μεγάλη πολιτική μας οικογένεια τη Νέα Δημοκρατία, η οποία προκάλεσε  συνθήκες σύγκρουσης μεταξύ των οργανωμένων μελών της.

Είναι προφανές ότι, τέτοιες συμπεριφορές, υποκρύπτουν τον αληθινό χαρακτήρα όλων μας και τους πραγματικούς λόγους διεκδίκησης κάθε Δημοσίου Αξιώματος.

Ωστόσο όμως η απόφαση αυτή, ας γίνει μάθημα, σε όσους φιλοδοξούν να συμμετέχουν στα δημόσια πράγματα του τόπου μας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, δικαίως προκύπτει το ερώτημα, με τι ηθικό κεφάλαιο ή με ποια παρακαταθήκη μπορεί να συνεχίσει κανείς να διεκδικεί την εμπιστοσύνη των πολιτών και αν μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια.

Έχω επισημάνει πολλές φορές ότι ο πολιτικός στίβος της Ευρυτανίας, δεν είναι πασαρέλα αυτοπροβολής και επίδειξης πλούτου. Πρέπει να ζεις με τα προβλήματα, για να μπορείς να αντιληφθείς το μέγεθος της ανάγκης των συμπολιτών σου και να διεκδικήσεις λύσεις.

Το να κάνεις λάθος, είναι ανθρώπινο, το να επιμένεις στο λάθος, είναι ανοησία.

Πρέπει να αντιληφθούν όλοι, όσοι εμφανίζονται, κατά καιρούς από το πουθενά, ως σωτήρες του τόπου , ότι οι Ευρυτάνες και νουν και ορθή κρίση διαθέτουν και δεν χρειάζονται υποδείξεις από κανένα.

Εξάλλου είναι γνωστή σε όλους η λαϊκή ρήση «Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη», όπως στην προκειμένη περίπτωση.

 

Ευρυτάνισσες  & Ευρυτάνες Συμπολίτες μου,

Κλείνοντας αυτή την ανακοίνωσή μου, θέλω να σας ευχαριστήσω, για ακόμη μία φορά για την διαχρονική στήριξη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, δηλώνοντας ότι παραμένω συνεπής και ακούραστος εργάτης των συμφερόντων του τόπου μας και  των ανθρώπων του.

 

Κώστας Κοντογεώργος

Βουλευτής Ευρυτανίας