Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

AGRAFA NEWS-Δελτίο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευρυτανίας Ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται συνεχώς, ασθενείς πεθαίνουν πλέον διασωληνομένοι σε απλά δωμάτια περιμένοντας για μια κλίνη ΜΕΘ

TΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

 

Ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται συνεχώς, ασθενείς πεθαίνουν πλέον διασωληνομένοι σε απλά δωμάτια περιμένοντας για μια κλίνη ΜΕΘ, τα νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου, η κυβέρνηση παρά τα δυσοίωνα νούμερα και την άρνηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, χαλαρώνει τα μέτρα, προκαλώντας μια άνευ προηγουμένου σύγχυση στην κοινωνία.

Δυστυχώς ο υγειονομικός έλεγχος έχει πλέον χαθεί. Στη χειρότερη φάση της πανδημίας, με το τρίτο κύμα να σαρώνει τα πάντα, και παρά την αδιαμφισβήτητη ασφυξία του ΕΣΥ, η κυβέρνηση επιδεικνύει απίστευτη προχειρότητα. Αγνοεί τη σκληρή πραγματικότητα, αγνοεί τις ευθύνες που της αναλογούν και που οδηγούν σε δεκάδες νεκρούς καθημερινά και προσπαθεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιουργούν οι εδώ και καιρό λανθασμένες αποφάσεις της, μετακυλίοντας για μια ακόμη φορά την ευθύνη στους πολίτες.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να πειραματίζεται ενώ ο κόσμος σωληνώνεται εκτός ΜΕΘ.Ο πρωθυπουργός προσπαθεί ακόμα και τώρα με ερμηνεία των αριθμητικών στοιχείων κατά το δοκούν, αιχμές κατά της αντιπολίτευσης να διώξει τις ευθύνες από τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Ποντάρει τα πάντα στην επισφαλή μέθοδο των self-tests και με αυτόν τον τρόπο ετοιμάζεται και πάλι να επιρρίψει μέσω της «ατομικής ευθύνης», μια νέα αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας, στους πολίτες, εργαλειοποιεί την επιτροπή εμπειρογνωμώνων στην προσπάθειά της να νομιμοποιήσει τις αποφάσεις της.

Την ίδια ώρα, η χώρα εξακολουθεί να μην έχει επιδημιολογική ετοιμότητα, το ΕΣΥ παραμένει αθωράκιστο και η ΠΦΥ παροπλισμένη, οι εμβολιασμοί προχωρούν με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και μοιάζουν μακρινός στόχος για τον ενεργό πληθυσμό, ενώ δεν έχει και δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα μέτρο στους χώρους εργασίας και τα ΜΜΜ. Η κυβέρνηση, χωρίς να έχει διδαχθεί από τα λάθη της προηγούμενης χρονιάς, ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πόρτες στους τουρίστες χωρίς κανένα σχέδιο, διακινδυνεύοντας την έλευση ενός τέταρτου κύματος πριν καν τελειώσει το τρίτο.

Το «νέο» κυβερνητικό αφήγημα για ασφαλές «άνοιγμα» έχει καταρρεύσει πριν καν υλοποιηθεί. Η επιτροπή που η ίδια η κυβέρνηση όρισε απαιτώντας από τους πολίτες τον απόλυτο σεβασμό, έχει απαξιωθεί πλήρως από την ίδια, οι δηλώσεις των στελεχών της πάνε κι έρχονται χωρίς προηγούμενο, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως, προσπαθώντας να μας πείσει για ένα

successstory που δυστυχώς ζει μόνο ο ίδιος και η κυβέρνησή του! Αλαζονεία, απουσία κάθε ενσυναίσθησης, αμετροέπεια σε μια κοινωνία που παρακολουθεί με αγωνία!

Οι πειραματισμοί της κυβέρνησης πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα. Χρειάζεται άμεσα να υπάρξει πλάνο εμβολιασμού κατά προτεραιότητα σε εργαζόμενους σε τουρισμό, σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ, εκπαιδευτικούς και κούριερ για ασφαλές άνοιγμα  καθώς και υγειονομικά πρωτόκολλα εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Απαιτείται επίσης σχέδιο για τη διενέργεια μαζικών μοριακών τεστ και συχνών ελέγχων σε εργασιακούς χώρους και σχολεία. Χρειάζεται τέλος, άμεσα ενίσχυση των Νοσοκομείων με προσλήψεις και ευρεία επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

 

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ