Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

AGRAFA NEWS -ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ‘ACCESS2MARKETS’ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

Δελτίο Τύπου


Λαμία, 1 Απριλίου 2021

 


 

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Κώστα Καραγιάννη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση για την παρουσίαση και προώθηση της πλατφόρμας επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ‘ACCESS2MARKETS’.  

Η παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας επιχειρηματικότητας ‘ACCESS2MARKETS’  πραγματοποιήθηκε από την Ευρωβουλευτή και Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η παρουσία και η συμμετοχή των Επιμελητηρίων στη συζήτηση που ακολούθησε, καθώς και οι εύστοχες τοποθετήσεις  των στελεχών των Συνδέσμων Βιομηχανιών και των Δημάρχων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ανέδειξαν τη χρησιμότητα των ψηφιακών εργαλείων στο σύγχρονο επιχειρείν.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στη συνάντηση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, που λειτουργούν στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προσφέροντας την επιστημονική τους  γνώση σε θέματα επιχειρηματικότητας. 

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η διαδικτυακή πλατφόρμα Access2Markets, την οποία παρουσιάσαμε μαζί με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε επιχειρηματία, που θέλει να τολμήσει να βγει έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, αλλά και έξω από τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με αφετηρία τα εξαιρετικά μας προϊόντα και χρησιμοποιώντας στοχευμένα ψηφιακά εργαλεία, μπορούμε να γεφυρώσουμε την απόσταση που χωρίζει ένα καλό προϊόν από ένα καλό ράφι, σε μια δυνατή αγορά!»

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Κωνσταντίνος Καραγιάννης τόνισε ότι: «Η παρούσα κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται μέχρι σήμερα δεν αφήνει περιθώρια για αναβολές και δισταγμούς. Επιβάλλεται να κινητοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο που θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα των παραγωγικών δυνάμεων του Τόπου. Η χρησιμοποίηση της διαδικτυακής πλατφόρμας ‘ACCESS2MARKETS’  έχει σχεδιαστεί ακριβώς για αυτό το λόγο. Να φέρει πιο κοντά τον

επιχειρηματία-παραγωγό με τον αγοραστή, το προϊόν με τον καταναλωτή, την Ελλάδα με τις διεθνείς αγορές μεγιστοποιώντας τις πιθανότητες για τη σύναψη επωφελών εμπορικών συμφωνιών»https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/en/content/