Τρίτη 13 Απριλίου 2021

AGRAFA NEWS -Μόλις 27 κρούσματα στη Στερεά Ελλάδα-Θετικότητα 0,2% μαθητών – εκπαιδευτικών.

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΟΥΛΙΑΣ


                                                                               Λαμία, 13 Απριλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μόλις 27 κρούσματα στη Στερεά Ελλάδα

Θετικότητα 0,2% μαθητών – εκπαιδευτικών

Αισιόδοξα μηνύματα προκύπτουν για όλη τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Στερεά Ελλάδα, από την πρώτη εφαρμογή του μέτρου των self tests στη μαθητική κοινότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί εμφανίζουν πανελλαδικά πολύ χαμηλή θετικότητα της τάξης του 0,3%.

Βελτιωμένος είναι ο σχετικός δείκτης σε επίπεδο Στερεάς Ελλάδας, όπου πραγματοποιήθηκαν tests σε 11.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς. Διαπιστώθηκαν μόλις 25 κρούσματα σε μαθητές και 2 σε εκπαιδευτικούς.

Ανά Περιφερειακή Ενότητα βρέθηκαν θετικοί:

ΒΟΙΩΤΙΑ: 11 μαθητές – 1 εκπαιδευτικός.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: 7 μαθητές – 1 εκπαιδευτικός.

ΕΥΒΟΙΑ: 6 μαθητές.

ΦΩΚΙΔΑ: 1 μαθητής.

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ: 0.

 

Με αυτά τα δεδομένα, ο δείκτης θετικότητας μαθητών – εκπαιδευτικών, σε επίπεδο Στερεάς Ελλάδας μειώνεται –σε σύγκριση με τον πανελλαδικό- στο 0,2%. Το σημαντικότερο βέβαια, είναι ότι και αυτά τα λιγοστά κρούσματα απομονώθηκαν, με αποτέλεσμα την πιο ομαλή επαναλειτουργία των λυκείων.

«Μετά την πρώτη εφαρμογή των self tests, διαπιστώσαμε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων σε όλη τη Στερεά Ελλάδα είναι ικανοποιητικός. Με δείκτη θετικότητας 0,2% πιστεύω ότι στις επόμενες λήψεις θα μειωθούν ακόμη περισσότερο τα κρούσματα, μέχρι να εντοπιστούν και να απομονωθούν όλοι οι ασυμπτωματικοί φορείς – μαθητές.

»Με αυτή τη μέθοδο, θα εξασφαλίσουμε πλήρως την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων. Στη συνέχεια, με την εφαρμογή των self tests και στο γενικό πληθυσμό, εκτιμώ ότι θα έχουμε εξίσου καλά αποτελέσματα και θα επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατόν στην κανονικότητα. Αρκεί να μην εφησυχάζουν όσοι έχουν αρνητικά τεστ», δήλωσε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την διαχείριση της πανδημίας Covid - 19 Ανδρέας Τοουλιάς.