Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

AGRAFA NEWS-Νέο οδικό έργο προϋπολογισμού 240.000€ στα όρια του Δήμου Καρπενησίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Γραφείο Περιφερειάρχη


                                                                         Λαμία, 02 Μαρτίου 2021

 


 

Μία ακόμη σύμβαση για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

 

Το έργο προϋπολογισμού 240.000€, αφορά στην συντήρηση και την αποκατάσταση βλαβών, την κατασκευή τεχνικών και την ασφαλτόστρωση τμημάτων του Εθνικού και του Επαρχιακού οδικού δικτύου στα όρια του Δήμου Καρπενησίου.

 

Συγκεκριμένα, οι σημειακές παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν, μετά το πέρας της τρέχουσας χειμερινής περιόδου, θα αφορούν:

Ø  Στην επισκευή - αποκατάσταση μεμονωμένων φθορών ασφαλτοτάπητα (επούλωση λάκκων και τοπικών καθιζήσεων) με χρήση ασφαλτομίγματος.

Ø  Στην επισκευή - αποκατάσταση εκτεταμένων φθορών και καθιζήσεων οδοστρώματος με κατασκευή νέου ασφαλτικού τάπητα.

Ø  Στον καθαρισμό από τα προϊόντα καταπτώσεων εκατέρωθεν των ορίων των οδών.

Ø  Στον καθαρισμό από τα φερτά υλικά των τάφρων και των οχετών όμβριων των οδών και την επισκευή τους όπου απαιτείται για την αποκατάσταση και βελτίωση της υδραυλικής προστασίας τους.

Ø  Στην κατασκευή τεχνικών για την αποκατάσταση βλαβών και σε καθαρισμούς φραχτών ανάσχεσης βραχοπτώσεων.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η ολοκλήρωσή των εργασιών αναμένεται εντός ενός (1) έτους από την υπογραφή της σύμβασης.

 

«Χρηματοδοτήσαμε, δημοπρατήσαμε και υλοποιούμε ένα ακόμη οδικό έργο για το Δήμο Καρπενησίου. Πρόκειται για μια ακόμη παρέμβαση, που αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού μας για τη βελτίωση και την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Ευρυτανίας. Πρωταρχικός μας στόχος μας είναι η οδική ασφάλεια και απώτερος στόχος είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

 

«Με την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, αλλά και με την παρόμοιά της που αφορά τον Δήμο Αγράφων και αναμένεται να υπογραφεί αυτές τις ημέρες, έχουμε ουσιαστικά  προνοήσει (κάτι που κάνουμε σε ετήσια βάση), να συμβασιοποιούμε έργα τα οποία αφορούν στην αποκατάσταση βλαβών και στην συντήρηση του οδικού μας δικτύου, ώστε να μπορούμε να ανταπεξερχόμαστε στις δύσκολες συνθήκες τόσο των καιρικών φαινομένων όσο και του ορεινού ανάγλυφου και να αποκαθιστούμε βλάβες εν τη γενέσει τους.

»Έτσι προχωρούμε σε άμεσες και καίριες παρεμβάσεις τόσο στο Επαρχιακό όσο και στο Εθνικό δίκτυο της Π.Ε. Ευρυτανίας με στόχο τη συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας του, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των συγκοινωνιών, η ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων και των επιβατών τους», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός.