Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

AGRAFA NEWS-Μήνυμα Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού για την επέτειο των 200 ετών από την Εθνεγερσία

 

Γραφείο Περιφερειάρχη


                                                                         Λαμία, 25 Μαρτίου 2021

 


 

Στερεοελλαδίτισσες και Στερεοελλαδίτες

 

Ο φετινός εορτασμός των 200 ετών από την Εθνεγερσία, ταυτίζεται με μια ευρύτερη εθνική ανάγκη για ψυχική ανάταση και συνάμα για μια νέα αφετηρία.

 

Ο άνισος αγώνας που έδωσαν οι πρόγονοί μας, είναι μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης και ελπίδας για τις δικές μας, καθημερινές, αλλά όχι μικρές μάχες, με κορυφαία αυτήν την οποία δίνουμε ενάντια στην παγκόσμια απειλητική πανδημία.

 

Οι συνθήκες της εποχής μας, μάς περιορίζουν. Δεν μας επιτρέπουν να χαρούμε την παρέλαση και τις καθιερωμένες ανοικτές εορταστικές εκδηλώσεις. Δεν μπορούν, όμως, να θαμπώσουν στο ελάχιστο αυτή τη λαμπρή ημέρα, τη λαμπερή επέτειο του ‘21.

 

Φέτος, λοιπόν, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να υποκλιθούμε       σ’ όλες τις ηρωικές μορφές της Ελληνικής Παλιγγενεσίας και να τις δικαιώσουμε, μέσα από την ομοψυχία και την εθνική συνοχή.

 

Οφείλουμε να οικοδομούμε ως έθνος και ως απόγονοι αυτών των αγωνιστών για την «πίστη την Αγία και του λαού την Ελευθερία», μια αληθινά συμπαγή εθνική συνείδηση, καθώς τα δύσκολα είναι εδώ και τίποτα από τα κεκτημένα των προηγούμενων γενεών δεν μπορεί να λογιστεί ως αυτονόητο.

 

 

 

Έτι περισσότερο εμείς, στη Στερεά Ελλάδα, στην καρδιά της Ελλάδας, αλλά και στην καρδιά της Επανάστασης του 1821, έχουμε ιστορικό καθήκον να τιμήσουμε τη μνήμη των προγόνων μας, αλλά και να αντλήσουμε τα σοφά τους διδάγματα, για εμάς και τα παιδιά μας.

Να τιμήσουμε τους φορείς αυτού του ακατάβλητου ελληνικού φρονήματος, που μας καλεί να είμαστε μαχητές και να αισθανόμαστε πρώτα συνυπεύθυνοι και ύστερα συνδικαιούχοι στην πορεία και το μέλλον αυτού του τόπου.

 

Η Στερεά Ελλάδα, που νύχτωσε με χιόνια και ξημέρωσε αυτή την ξεχωριστή μέρα ηλιόλουστη και κατάφωτη, μας θυμίζει ακόμη πιο ηχηρά τον αέναο κύκλο της δοκιμασίας και της Νίκης! Μας δίνει ελπίδα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο, με το ‘21 πάντα μέσα στην ψυχή και τη συνείδησή μας!

 

Χρόνια Πολλά,

σε όλες τις Ελληνίδες,

σε όλους τους Έλληνες!