Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

AGRAFA NEWS -Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Χωρίς να προβεί σε καμία προετοιμασία για το, από όλους αναμενόμενο, δεύτερο κύμα της πανδημίας.

 

«Την περασμένη άνοιξη η κυβέρνηση βιάστηκε να κηρύξει τη νίκη της στη μάχη ενάντια στην πανδημία. Επαναπαύθηκε σ΄ αυτήν χωρίς να προβεί σε καμία  προετοιμασία για το, από όλους αναμενόμενο, δεύτερο κύμα της πανδημίας. Τα καταστροφικά αποτέλεσμα αυτής της επιλογής τα ζούμε σήμερα, θρηνώντας πάνω από 3.000 ανθρώπινες ζωές, με τα νοσοκομεία στην βόρεια Ελλάδα  στο κόκκινο και το σύνολο των υγειονομικών έτοιμο να καταρρεύσει σωματικά και  ψυχικά.


Όλα αυτά τη στιγμή που μπαίνουμε στον χειμώνα, δηλαδή αντικειμενικά στην πιο δύσκολη στιγμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική: Καμία ενίσχυση του ΕΣΥ, καμία αύξηση των μαζικών ΜΜΜ στις μεγάλες πόλεις, καμία ενέργεια για ασφαλή λειτουργία σχολείων, χώρων εργασίας κλπ.  Μόνο δωράκια στα ΜΜΕ ώστε αφ΄ ενός να τα παρουσιάζουν όλα καλά καμωμένα από κυβερνητικής πλευράς και να ενοχοποιούνται οι πολίτες και κυρίως οι νέοι για την εξάπλωση της νόσου και αφ ΄ετέρου να στρέφουν το ενδιαφέρον σε άλλα θέματα, συνήθως
fakenews, για να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο.

Από την αρχή της έναρξης του δεύτερου κύματος - για το οποίο οι επιστήμονες δήλωναν ότι θα είναι σφοδρότερο - ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσε εκ νέου τις προτάσεις για τη στελέχωση και ενδυνάμωση του ΕΣΥ, για την ενίσχυση και ενεργή εμπλοκή της ΠΦΥ, για τη συνταγογράφηση των τεστ ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες, για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα με όρους διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος και τη συστράτευση όλων των υγειονομικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Στην ίδια κατεύθυνση και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι νοσηλευτές, οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής. Δυστυχώς η Κυβέρνηση εξακολουθεί να κωφεύει και τα κρούσματα  αυξάνουν αλματωδώς σε όλη τη χώρα.

Όπως ήταν επόμενο ο ιός έφτασε και στην  Ευρυτανία, και όπως φαίνεται μας βρήκε απροετοίμαστους. Περισσότερα από 200 τα κρούσματα, αρκετοί