Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

AGRAFA NEWS -ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ

 

           

                                      

                                                          ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ

                                          Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

       


 

 


 

 

 

Αγαπητοί μου Συμπολίτες,

 

 

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή το δεύτερο κύμα της πανδημίας και το πλήθος των κρουσμάτων που διαπιστώνονται και στον τόπο μας,  τόσο ο Συντονιστής της Ν.Ε. Ευρυτανίας του Σύριζα, όσο και ο «παντογνώστης πολιτευτής», καθημερινός σχολιαστής των πάντων ,(οι οποίοι μάλιστα δεν διστάζουν να ψευδομαρτυρήσουν αρκεί να κατηγορήσουν με οποιοδήποτε τρόπο τον Βουλευτή του Νομού τους), έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα διαστρέβλωσης της αλήθειας για την επάρκεια του Νοσοκομείου Καρπενησίου, του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού και φυσικά να επιτεθούν στην Κυβέρνηση, στον Πρωθυπουργό και στους «..διάφορους τοπικούς παράγοντες», όπως αναφέρουν.

 

Εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την αγωνία των συμπολιτών μας, που δοκιμάζονται οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους, από την πανδημία του covid-19, δεν διστάζουν να κάνουν μικροπολιτική και χαιρέκακα συγκρίνουν μία ομαλή περίοδο για την δημόσια υγεία με την τωρινή της πανδημίας, αναφέροντας μάλιστα «τους πείραζε ο Πολάκης που κάπνιζε …» ως σήμα ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών.

 

Επειδή «ο λύκος στην αντάρα χαίρεται», που λέει και ο λαός μας και επειδή το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια», σας παραθέτω, προς ενημέρωση και αποκατάσταση της αλήθειας, τα παρακάτω στοιχεία οργάνωσης και λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου:

 

1.Η σημερινή Κυβέρνηση, τροποποίησε τον Οργανισμό του Νοσοκομείου, μετά από επίπονες προσπάθειες δεκαετίας, τόσο του Διοικητή, όσο του Βουλευτή και της Αυτοδιοίκησης, αυξάνοντας τις ειδικότητες και τον αριθμό των γιατρών από 34 που προβλεπόταν σε 45 και τις θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 30% (ΦΕΚ Β 3771/7 Σεπτεμβρίου 2020).

 

2.Την 7 Ιουλίου2019, όταν οι συριζανέλ, με συντριπτική απόφαση του λαού μας, οδηγήθηκαν στα αζήτητα, υπηρετούσαν στο Νοσοκομείο Καρπενησίου:

 

-Μόνιμοι Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων               26

-Επικουρικοί  Γιατροί                                                 3

-Ειδικευόμενοι  Γιατροί                                              1

-Κέντρο Ψυχικής Υγείας  Γιατρός                             1

       Σύνολο                                                                31

 

Σήμερα, 11 Δεκεμβρίου 2020, υπηρετούν στο Νοσοκομείο Καρπενησίου:

-Μόνιμοι Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων                 31

-Επικουρικοί Γιατροί                                                   4

-Ειδικευόμενοι Γιατροί                                             4

-Κέντρο Ψυχικής Υγείας Γιατρός                             1

     Σύνολο                                                                   40

 

3.Μέσα στον Οκτώβριο, ολοκληρώθηκε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ δύο κλινών), πλήρως εξοπλισμένη (Δωρεά της Ένωσης Εφοπλιστών Ελλάδος) και την πρόβλεψη για πρόσληψη δύο Γιατρών Εντατικολόγων.

 

4.Μέσα στο 2020, είχαν προκηρυχθεί και δύο Θέσεις Γιατρών (Παθολόγου και Ακτινολόγου), που απέβησαν άκαρπες και θα επαναπροκηρυχθούν.

 

5.Σήμερα, 11/12/2020, παρελήφθησαν από την Διοίκηση του Νοσοκομείου, δύο μηχανήματα χορήγησης οξυγόνου υψηλής πίεσης (high flow arvo2), δωρεά της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής (δια του διασωστικού σώματος Ευρυτανίας) και της Ιεράς Μονής Προυσού (δια της Μητροπόλεως Καρπενησίου).

 

6.Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην κλινική covid του Νοσοκομείου, οφείλεται στο γεγονός ότι δύο Γιατροί (Παθολόγος και Πνευμονολόγος) ασθένησαν ταυτόχρονα, ενώ τα κρούσματα του Κορωνοϊού αυξάνονταν στον τόπο μας.

 

7.Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, ο Βουλευτής και η Αυτοδιοίκηση, ζήτησαν άμεση βοήθεια  από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την 5η ΥΠΕ, ως όφειλαν.

 

8.Η αρχική αντίδραση της 5ης ΥΠΕ (η οποία υποτίμησε το γεγονός), με την απόσπαση δύο Γιατρών από το Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, κρίνεται ανεπαρκής και για τον λόγο αυτό, με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Β.Κοντοζαμάνη, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, μετέβη χθες 10 Δεκεμβρίου 2020 στο Καρπενήσι, όπου σε ευρεία σύσκεψη των αρμοδίων φορέων δεσμεύτηκε  να λύσει το πρόβλημα, ακόμη και με την αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου με την μεταφορά ασθενών στο Νοσοκομείο Λαμίας.

 

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

 

Δεν σας κρύβω ότι και προσωπικά δεν είμαι ευχαριστημένος από το χρόνο αντίδρασης της αρμόδιας αρχής, με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Για τον λόγο αυτό βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με την  ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τόσο για την επάρκεια του συστήματος υγείας στον τόπο μας, όσο και για την αποτελεσματική νοσηλεία των συμπατριωτών μας σε διάφορες ΜΕΘ της Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδας.

Όμως, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο μας υπηρετούν οι περισσότεροι Γιατροί όλων των εποχών από ιδρύσεώς του, όπως επίσης και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε όλους αυτούς, που δίνουν καθημερινά την μάχη για την Υγεία όλων μας, οφείλουμε ένα τεράστιο Ευχαριστώ, για την αυταπάρνησή τους και την απόλυτη αίσθηση του καθήκοντος.

Προσωπικά έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου, πολλές φορές για την μετάδοση του φονικού ιού που απειλεί όλους μας και την αναγκαιότητα για εφαρμογή των μέτρων προστασίας, σε σημείο μάλιστα συγκρούσεως με κατεστημένες αντιλήψεις και θεωρίες του Μεσαίωνα.

Μερικοί με θεώρησαν υπερβολικό και μερικοί μάλιστα ενοχλήθηκαν, γιατί τους χαλούσε την βολή τους, ήρθε όμως η πραγματικότητα να επιβεβαιώσει της ανησυχίες μου.

Για τους λόγους αυτούς, σας παρακαλώ για μία ακόμη φορά, να τηρείτε με θρησκευτική ευλάβεια τα προληπτικά μέτρα προστασίας από την πανδημία που συνιστούν οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι και η πολιτεία, μέχρι την οριστική εξάλειψή της με τον εμβολιασμό όλων μας.

Τέλος εύχομαι σε όσους δοκιμάζονται από την πανδημία, γρήγορη ανάρρωση  και σε όλους σας ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

 

Καρπενήσι 11 Δεκεμβρίου 2020

 

Κώστας Κοντογεώργος

Βουλευτής Ευρυτανίας