Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

AGRAFA NEWS -«Βελτίωση οδικού δικτύου Βαρβαριάδα – Μάραθος (Α φάση)», προϋπολογισμού 500.000 €

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

 

Γραφείο Περιφερειάρχη

                                                                         Λαμία, 11 Νοεμβρίου 2020

 

«Βελτίωση οδικού δικτύου Βαρβαριάδα – Μάραθος (Α φάση)», προϋπολογισμού 500.000 €

 

Στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Αγράφων, μετά την σχετική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση οδικού δικτύου Βαρβαριάδα – Μάραθος (Α φάση)», προϋπολογισμού 500.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της ΠΣΤΕ, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

 

Το έργο, που θα υλοποιηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία της ΠΕ Ευρυτανίας, αφορά στη βελτίωση του οδικού δικτύου Βαρβαριάδα  – Μάραθος με διαπλατύνσεις, κατασκευή τεχνικών και ασφαλτόστρωση, ώστε να διευκολυνθεί  η πρόσβαση προς τον Μάραθο, η οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολη ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες.

 

«Με κατάλληλο προγραμματισμό και στοχευμένες παρεμβάσεις,  χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε σημαντικά έργα στο Δήμο Αγράφων, που απαντούν σε χρόνια προβλήματα, αίροντας την απομόνωσή του. Συνεχίζουμε τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις στο Νομό και ειδικότερα στο οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Αγράφων, βελτιώνοντας την πρόσβαση, αυτή τη φορά, από την περιοχή της Βαρβαριάδας προς τον Μάραθο. Η καθημερινή δουλειά πιάνει τόπο και βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός. 

 

Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης τόνισε: «Ένα νέο μεγάλο έργο έχει ξεκινήσει να υλοποιείται στο Δήμο Αγράφων. Η ασφαλή πρόσβαση στη Δημοτική Ενότητα Αγράφων συνεχίζεται και θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Άρη Τασιό για τη συνεργασία τους. Μαζί πετυχαίνουμε πάντα περισσότερα, για την πρόοδο των τοπικών μας κοινωνιών και την καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων τους».