Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

AGRAFA NEWS Από το γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας, Κώστα Κοντογεώργου, εξεδόθη το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:


ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ

                                Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
      
                                                Καρπενήσι 26 Ιουνίου 2020

                                                 

«Η θεσμοθέτηση από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του Ν.4691/202 (ΦΕΚ Α108/9 Ιουνίου 2020) “Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Αγροτικού Τομέα και άλλες διατάξεις”, έφερε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για τους κτηνοτρόφους μας.


Η αυστηροποίηση των ελέγχων παράνομων εισαγωγών γάλακτος, η καταπολέμηση της παραπλάνησης των καταναλωτών με προϊόντα μαϊμού και ως προς την προέλευση τους, η επιβολή αυστηρών διοικητικών και ποινικών κυρώσεων και η αυξημένη προστασία των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), έφεραν την αύξηση της ζήτησης και της τιμής του ντόπιου αιγοπρόβειου γάλακτος από 3-9 λεπτά το κιλό και τα πρώτα χαμόγελα στους κτηνοτρόφους μας.

Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας χρειάζεται στήριξη, ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό, γιατί παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της πατρίδας μας. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει τους ανθρώπους του μόχθου, γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς για την παραγωγή ασφαλών και  ποιοτικών προϊόντων.

Η αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας του κράτους και οι αναγκαίες θεσμικές ρυθμίσεις δημιουργούν κατάλληλο κλίμα για την ευδοκίμηση των κόπων των γεωργών και κτηνοτρόφων μας.

Η διάθεση των ποιοτικών προϊόντων τους είναι σίγουρη και με καλύτερες τιμές.

Για να γνωρίζουν οι κτηνοτρόφοι μας στην Δυτική Ευρυτανία, ότι οι εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων πλέον θα ψάχνουν να μας βρουν, όπως και στο παρελθόν».