Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

AGRAFA NEWS Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Ν.Ε. Ευρυτανίας του ΣΥΡΙΖΑ


                                 Προσφυγικό-Μεταναστευτικό
Το  προηγούμενο  διάστημα η ΝΔ εκμεταλλεύτηκε με χυδαίο τρόπο το προσφυγικό για εκλογικά οφέλη και για συσπείρωση ακραίων  δυνάμεων, ενώ υποβάθμισε τη σημασία αποτελεσματικής διαχείρισής του μετά τις εκλογές.   Τα  ακροδεξιά στοιχεία, και εντός ΝΔ, ακολουθούμενα από πονηρούς πολιτικάντηδες  είχαν αναλάβει την εκστρατεία παραπλάνησης.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει  τονίσει κατ' επανάληψη ότι είναι διατεθειμένος να στηρίξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης και γενικότερα της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης, τόσο σε σχέση με την εσωτερική τους διαχείριση στη βάση της ασφάλειας και του σεβασμού στο διεθνές δίκαιο, όσο και σε σχέση με την ευρωπαϊκή τους διάσταση.
Με αφορμή, την πιθανή ή οριστική, δεν γνωρίζουμε, έλευση προσφύγων στο δήμο Καρπενησίου  οι θεσμικοί παράγοντες και εκλεγμένοι  εκπρόσωποί μας, συμμετείχαν  ενεργά,  στη δημιουργία κλίματος ανησυχίας και φόβου και τροφοδότησαν  ξενοφοβικά αντανακλαστικά.
Τα  περιοριστικά μέτρα  στην κυκλοφορία των πολιτών   αποτέλεσαν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να επιβληθεί  κάθε  τι που θα ήταν δύσκολο με άλλες συνθήκες. Το ίδιο ισχύει και με τη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα . θεωρούν ότι  είναι η ώρα προκειμένου  να αποφύγουν  αντιδράσεις. Το κωμικό στην περίπτωση είναι η στάση των τοπικών θεσμικών παραγόντων ,(βουλευτής , δήμαρχοι ) που ενώ γνώριζαν  ή όφειλαν εκ του ρόλου τους να είναι πληροφορημένοι, αντέδρασαν σαν απατημένοι εραστές!  Το χειρότερο όμως  είναι ο ξενοφοβικός και ρατσιστικός λόγος τους  και μάλιστα διατυπωμένος σε επίσημο έγγραφο προς την κυβέρνηση. Η  απαξιωτική  αναφορά τους χαρακτηρίζει τους ίδιους και  τους υποβαθμίζει. Φαίνεται  ξέχασαν  ότι δεν κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η δική τους παράταξη . Επίσης ότι δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο.           
Στο  χορό των  δήθεν «σοβαρών» ενεργειών μπήκαν   «θεσμοί & παράγοντες».                                         Ως  από  μηχανής θεός ο πρώην περιφερειάρχης «παρενέβη» σε υψηλά επίπεδα και  «εξασφάλισε» την  επί  αόριστον αναστολή εγκατάστασης!  Κατά δήλωση τουλάχιστον του αντιπερειφερειάρχη  Ευρυτανίας. Αλλά και το τοπικό συμβούλιο Καρπενησίου δεν έμεινε «άπραγο».  Εξέδωσε ψήφισμα  όπου μεταξύ των άλλων ευτράπελων , ως ελέω θεού, δίκασε και καταδίκασε κατηγορία προσφύγων, γενικώς  ως παραβατικούς, καλλιεργώντας το φόβο και την ανασφάλεια.

Να σταματήσει πλέον ο εμπαιγμός  και η «διαχείριση ανθρώπων»  και αντί να συσχετίζουν  και  να  περιγράφουν τα προβλήματα του νομού και των κατοίκων, ας ασχοληθούν σοβαρά με την επίλυσή τους.

Για τη Ν.Ε. Ευρυτανίας
Ο Συντονιστής
Δημήτρης  Μαντέκας