Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

AGRAFA NEWS Συναντήσεις με τις Διοικήσεις των Γεν. Νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ πραγματοποιεί ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κώστας Μπακομήτρος




Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

 Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας
                                                                            
Λαμία, 6 Μαρτίου 2020



Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποιεί ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κώστας Μπακομήτρος με τις Διοικήσεις των Γενικών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Ήδη, ο Αντιπεριφερειάρχης  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος συναντήθηκε με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και των διασυνδεδεμένων ΓΝ-ΚΥ Καρύστου – Κύμης κ. Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη. Ακόμη, επισκέφθηκε την Κύμη και συναντήθηκε με την Υποδιοικήτρια του ΓΝ-ΚΥ Κύμης κ. Βασιλική Αγγελοπουλου .

Ο κ. Μπακομήτρος συναντήθηκε επίσης και με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Γ.Ν. Λιβαδειάς- Θήβας  κ. Αθανάσιο Τσαντίλα.

Στόχος των συναντήσεων, παρουσία και ιατρικού προσωπικού, είναι η επικαιροποίηση των ενεργειών πρόληψης και αντιμετώπισης πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού (COVID-19) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνέχεια της σχετικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία υπό τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη. Επιπλέον, τίθενται και θέματα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας καθώς ζητήματα από μέρους των Διοικήσεων των Νοσοκομείων.

Οι Διοικήσεις ενημέρωσαν ότι έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας, μεταξύ των οποίων ο περιορισμός των επισκεπτηρίων και της παραμονής των συνοδών ασθενών. Σε περίπτωση ανησυχίας για ύπαρξη κρούσματος, συνιστάται η επικοινωνία τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (τηλέφωνο 210-5212054), για τη λήψη σχετικών οδηγιών. Εάν διαπιστωθεί εμφάνιση θετικού δείγματος στην Περιφέρειά μας, προβλέπεται άμεση νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που αποτελεί το Νοσοκομείο αναφοράς για την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, καθώς διαθέτει δέκα θαλάμους «αρνητικής πίεσης».