Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

AGRAFA NEWS « ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο ΥΤην επιτακτική ανάγκη για την ολοκλήρωση του «Παραμεγδόβιου», τόνισε ο Δήμαρχος Αγράφων στην ομιλία του κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την «Οργάνωση και Προβολή του Δήμου Αγράφων» που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
Ο Αλέξης Καρδαμπίκης, αναφερόμενος στους στόχους του Δήμου Αγράφων σε ότι αφορά τις υποδομές επεσήμανε ότι ο «Παραμεγδόβιος»  είναι ένα έργο που «θα δώσει ανάσα στο Δήμο Αγράφων αλλά και στο Καρπενήσι, αυξάνοντας κατακόρυφα την επισκεψιμότητα».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε για την ολοκλήρωση του έργου απομένουν μόνο 18 χιλιόμετρα και μια γέφυρα που ενώνει τη Νεράιδα του Νομού Καρδίτσας με την Μαυρομάτα του Νομού Ευρυτανίας.
Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η μελέτη για την γέφυρα υπάρχει και αναμένεται η δημοπράτηση του έργου, ενώ σε ότι αφορά το δρόμο, τα 8 χιλιόμετρα στο νομό Καρδίτσας είναι υπό μελέτη και απομένουν τα 10 χιλιόμετρα εντός της Ευρυτανίας.
Ο Δήμαρχος Αγράφων, επεσήμανε τα προβλήματα με τις ιδιοκτησίες και τις απαλλοτριώσεις που εμποδίζουν την ολοκλήρωση του έργου, όπως όμως ανέφερε χαρακτηριστικά: «για μας δεν υπάρχει δε γίνεται. Καμία μάχη δεν μπορεί να κερδηθεί αν πρώτα δεν έχει δοθεί, παραμένοντας θεατές. Όλοι και όλοι μας  κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος.»
Παράλληλα, επειδή, όπως είπε, οι εκκρεμότητες είναι διαπεριφερειακές, πρότεινε «την από κοινού σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων με την  παρουσία του υπουργού υποδομών και γιατί όχι και του πρωθυπουργού».
Ο δήμαρχος Αγράφων παρουσιάζοντας και τους υπόλοιπους στόχους για τα μεγάλα έργα υποδομής αναφέρθηκε στο δρόμο Λαμία – Καρπενήσι, στην πρόβλεψη για διασύνδεση της Γέφυρας Τατάρνας με την Ιόνια Οδό, αλλά και σε έργα στους οδικούς άξονες εντός των ορίων του Δήμου Αγράφων.

Κλείνοντας, ο κ. Καρδαμπίκης επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς οι μεγάλοι οδικοί άξονες  της χώρας σχεδιάστηκαν χωρίς την Ευρυτανία, για αυτό η κεντρική Κυβέρνηση, η Περιφέρεια, οι Δήμοι με Διαπεριφερειακές και Διαδημοτικές συνεργασίες πρέπει να καθορίσουν έστω και τώρα το πλαίσιο που θα κινηθούμε για τα επόμενα έτη».