Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

AGRAFA NEWS Κείμενο Απόψεων Δ. Μαντέκα


Ανάπτυξη! Πώς και για ποιόν?
Ένα από τα βασικά και ίσως το σημαντικότερο αφήγημα της  Ν.Δ., ως αντιπολίτευση ήταν η ανάπτυξη!  Θυμόμαστε  όλοι τις διακηρύξεις για μπουλτόζες στο Ελληνικό την επόμενη μέρα,  για 4% ανάπτυξη  κατ έτος την επόμενη τριετία και άλλα χαρακτηριστικά ευτράπελα!
Τα πρώτα δείγματα βεβαίως ήταν εντελώς διαφορετικά ούτε το ελληνικό ξεκίνησε και η ανάπτυξη στο προσχέδιο του προυπολογισμού 2020 έγινε 2,8% και μέχρι το οριστικό σχέδιο βλέπουμε. Οι σχεδιασμοί της και οι προτεραιότητες φαίνεται να είναι άλλοι.
Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα και έφερε τον τίτλο «επενδύω στην Ελλάδα» είναι άκρως αποκαλυπτικό για τις επιδιώξεις και  τη νομοθετική τεχνοτροπία της κυβέρνησης.
Τρία τα βασικά του χαρακτηριστικά:
1.       έλλειψη συνολικού σχεδιασμού και βασικού αναπτυξιακού προσανατολισμού για την χώρα,
2.       εξυπηρέτηση των κολλητών - ημετέρων είτε  είναι αιρετοί είτε είναι επιχειρηματίες  είτε είναι δημόσιοι υπάλληλοι
3.       εγκαθίδρυση νεοφιλελεύθερων πρακτικών και ιδεοληψιών ειδικά στην αγορά εργασίας,
    Ως προς τη μεθοδολογία, όλα τα χαρακτηριστικά της αριστείας.
Συλλογή  κάθε λογής ρουσφετιών. Φωτογραφίζονται και μετατρέπονται σε άρθρα και τροπολογίες. Στη συνέχεια σειρά παίρνει η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα: τα αντεργατικά μέτρα που υπαγορεύει ο ΣΕΒ,  στα οποία κυβέρνηση ΝΔ, χωρίς κόπο, κάνει απλή αντιγραφή.  Η μεγάλη  προσπάθειά της είναι να πείσει επικοινωνιακά ότι τα αντιλαϊκά αυτά μέτρα είναι υπέρ των συμφερόντων των εργαζόμενων! Το νομοσχέδιο ξεκίνησε με 85 άρθρα, κατατέθηκε με 213 και  έφτασε σε ελάχιστο χρόνο με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, φωτογραφικές οι περισσότερες τα 234 άρθρα!
            Μη μείνει και κανένα «καλό παιδί» παραπονεμένο! Σε κάθε  άρθρο και μια εξυπηρέτηση. Σε κάθε σελίδα και μια φωτογραφία φίλων της ΝΔ, επιχειρηματιών, εκδοτών, δημάρχων και πολιτευτών.
Ενδεικτικά:
--Η κυβέρνηση της ΝΔ θεωρεί ότι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες είναι  βασικές για την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας ώστε να συμπεριληφθούν σε έναν αναπτυξιακό νόμο για να επιδοτούνται. Βλέπε  πρακτορείο διανομής Άργος του κ. Μαρινάκη  που έχει ενταχθεί στη λίστα της ΕΕΤΤ για την ανάπτυξη ταχυδρομικών υπηρεσιών.
--Στους προς επιδότηση κλάδους εντάσσονται και οι ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές - και για τη συνδρομητική τηλεόραση. Πότε όμως έγινε αυτή η προσθήκη;   Όταν φάνηκε ότι «κλείνει» η συμφωνία τραπεζών – Alter Ego για την εξαγορά της Forthnet/Nova από τον όμιλο Μαρινάκη.
-- Οι εξορύξεις εντάσσονται επίσης στον αναπτυξιακό νόμο. Προφανής ο στόχος θέλει να ευνοήσει την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χρυσό στη Χαλκιδική και προς την Θράκη, παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.
-- Η κυβέρνηση ΝΔ καταργεί την υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών των ιδιοκτητών ΜΜΕ. Ώστε, να μην γνωρίζουμε ποιος είναι ποιος.
---Επιπλέον,  τροποποίησε υπουργική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να λαμβάνουν κρατική ενίσχυση και ΜΜΕ τα οποία έχουν απλήρωτους εργαζόμενους και χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία.
 --Προβλέπονται αυξήσεις για τους μετακλητούς του επιτελικού κράτους. Διευθυντές γραφείων γενικών γραμματέων, διοικητές, υποδιοικητές, επιθεωρητές και γενικά για όσους διορίστηκαν από τις 8 Ιουλίου μέχρι σήμερα.

Η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ κατέβαλλε τεράστια προσπάθεια να σωθεί η οικονομία, να ορθοποδήσει η Ελλάδα, να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Με το που ήρθε η κυβέρνηση της ΝΔ ξανάρχισε το πάρτι στην υγεία των κορόιδων.

Ποιο είναι όμως το οδυνηρό αποτέλεσμα όλων αυτών; Ότι η ανάπτυξη, από κορμός του νομοθετήματος, μετατρέπεται σε περιτύλιγμα των δώρων που η κυβέρνηση κάνει στους πελάτες της και των αντίδωρων στους χορηγούς της. Χωρίς κεντρικό αναπτυξιακό σχέδιο, χωρίς άποψη για το παραγωγικό μοντέλο και τις  πραγματικές δυνατότητες  ανάπτυξης. Μόνο σπατάλη, ασυδοσία, αδιαφάνεια.

  Αυτές όμως δεν  είναι κυρίως  οι αιτίες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία?


Η απάντηση που δίνει η ΝΔ στο ερώτημα  ανάπτυξη για ποιόν είναι σαφής, για τους λίγους, ημέτερους και χορηγούς που θα την πληρώνει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

            ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΕΚΑΣ