Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

AGRAFA NEWS Ένταση και αντεγκλήσεις στο Περιφερειακό συμβούλιο για την υποστελέχωση του δήμου Αγράφων(Βίντεο)



Σε αδιέξοδο ο δήμος Αγράφων απο την υποστελέχωση-Υπερψηφίστηκε η σύμβαση απο ομάδα Σπανού & Γκλέτσου-Αρνητικός ο Μπερμπερής
Έντονη ήταν η συζήτηση στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο στην Λαμία ,στο θέμα που αφορούσε την έγκριση της σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Αγράφων .
Σε δεινή κατάσταση τα Άγραφα
Όπως είναι γνωστό η υποστελέχωση των υπηρεσιών στο δήμο Αγράφων και η μη ύπαρξη κανενός μηχανικού στην τεχνική υπηρεσία  έχει οδηγήσει τον δήμο σε απραξία.Έργα συμβασιοποιημένα  που έχουν ανάγκη τα χωριά μένουν παγωμένα και δεν μπορεί να υπογραφεί καμιά προμήθεια .Παρά τις προσπάθειες του ίδιου του δημάρχου με γνωστοποίηση του προβλήματος και συνεχείς επαφές  εν τούτοις μέχρι και ώρας δεν έχει βρεθεί λύση.
Τασιός:Tραγική η κατάσταση-Δεν εκτελούνται τα έργα
Την δεινή και τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει ο δήμος Αγράφων περιέγραψε στο σώμα του ΠΣ ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ.Αριστείδης Τασιός ,υπερασπιζόμενος την σύμβαση της Περιφέρειας με τον δήμο Αγράφων.Ο  Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την επικύρωση της σύμβασης μιλώντας για "υποβοήθηση" της κατάστασης την ώρα που στα Άγραφα δεν εκτελείτε κανένα έργο.
Αντιδράσεις και σταση εργασίας απο τους εργαζομένους της ΠΕ Ευρυτανίας
Στο Περιφερειακό συμβούλιο παρέστησαν και μέλη του συλλόγου εργαζομένων που εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους και τις αντιρρήσεις τους προς την υπογραφόμενη σύμβαση και την πιθανή μετακίνησή τους προς τα Άγραφα.Ωστόσο οι αντιδράσεις τους δεν εισακούστηκαν απο την μεγαλύτερη μερίδα του ΠΣ αφού η ομάδα της Περιφερειακής αρχής και της Αντιπολίτευσης υπερψήφισαν.Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η όλη στάση τους στην αίθουσα του ΠΣ κάτι που ξεσήκωσε πολλές φορές τον πρόεδρο του σώματος κάνοντάς τους υποδείξεις.
Μάλιστα θέλοντας να ..πιέσουν καταστάσεις την ώρα του Περιφερειακού συμβουλίου ανακοίνωσαν στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στην ΠΕ Ευρυτανίας
 Δήμαρχος Αγράφων:"Αν δεν λύσουμε το πρόβλημα, τα σκάγια όπως λένε στα χωριά μας, θα μας πάρουν όλους"
"Στις 2-9-2019 αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου Αγράφων χωρίς Τεχνική Υπηρεσία, χωρίς κανένα μηχανικό του Δημοσίου . Το πρόβλημα δημιουργήθηκε στην θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που 4 μηχανικοί έφυγαν εκμεταλλευόμενοι το νόμο της κινητικότητας. Από την πρώτη μέρα αλλά και πριν αναλάβουμε, για το μεγάλο πρόβλημα ενημερώσαμε και ζητήσαμε την βοήθειά τους τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Άρη Τασιό, τον Δήμαρχο Καπρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη, τον Περιφερειάρχη κ. Σπανό, τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κοντογεώργο, την Γενική Γραμματέα κ Χαραλαμπογιάννη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο , στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών , πολιτικά κόμματα και όλα τα στελέχη της κυβέρνησης που εκ καταγωγής έχουν σχέση με την Ευρυτανία.
Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα εκτός από πολύ συμπάθεια για το πρόβλημα ,από όλους, πέρασε από το Δημοτικό συμβούλιο Αγράφων ομόφωνα σχέδιο Διαβαθμικής Συνεργασίας με την Περιφέρεια Στερεάς , αναμένοντας να επικυρωθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα. Αυτό που ζητάμε είναι διάθεση μηχανικών και όχι απλά η επίβλεψη ορισμένων έργων. Προφορικά, τις προηγούμενες ημέρες με ενημέρωσαν ότι ο Δήμος Καρπενησίου θα διαθέσει ένα Μηχανολόγο μηχανικό" τονίζει στην τοποθέτησή του ο κ.Καρδαμπίκης και συνεχίζει..
"Δεν ξέρω , αν είμαστε παγκόσμια πρωτοτυπία, αλλά αυτή τη στιγμή συντάσσουμε Τεχνικό Πρόγραμμα στο Δήμο Αγράφων χωρίς κανένα μόνιμο Μηχανικό. Αυτοί που γνωρίζουν καταλαβαίνουν. Σήμερα ενδεικτικά αναφέρω, ότι στο Καρπενήσι σε φορείς του Δημοσίου υπηρετούν πάνω από 20 μηχανικοί και κανένας στο Δήμο Αγράφων. Αυτό που ζητάμε από τους υπηρετούντες μηχανικούς είναι να δείξουν κατανόηση στο προσωρινό ελπίζουμε πρόβλημα και να βάλουν πλάτη να βγούμε από το αδιέξοδο που κληρονομήσαμε. Η Ευρυτανία τους τίμησε, έγιναν οι περισσότεροι επώνυμοι μέσα από τη δουλειά τους, τους ευχαριστούμε γι’ αυτό και τώρα που τους έχουμε ανάγκη, τους ζητάμε να μας υποστηρίξουν στον μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο της Ευρυτανίας, στον Δήμο Αγράφων που έχει το αρνητικό προνόμιο, να μην έχει κανένα μηχανικό. Όλοι μας, Δήμος, Περιφέρεια, Δήμος Καρπενησίου, κεντρική κυβέρνηση, υπηρετούντες μηχανικοί, κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Αν δεν λύσουμε το πρόβλημα, τα σκάγια όπως λένε στα χωριά μας, θα μας πάρουν όλους. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος με αυτό που συμβαίνει και ζητά να προβούμε σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Εμείς ελπίζουμε ότι άμεσα, με την βοήθεια τη δικιά σας, θα βρούμε την ενδεδειγμένη τη λύση και θα ξεκολλήσουμε. Σε διαφορετική περίπτωση ο καθένας μας, ας αναλάβει τις ευθύνες του.»
Yπερ ο Σπανός:"Προς τον τελευταίο κάτοικο των Αγράφων πρέπει να ακολουθήσουμε τον νόμο"
Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του δήμου Αγράφων με μόνιμους μηχανικούς τόνισε στην τοποθετησή του ο Περιφεριάρχης Στερεάς κ.Φάνης Σπανός .Ό ίδιος αναφερόμενος στον δοκιμαζόμενο τελευταίο κάτοικο των ορεινών χωριών του δήμου Αγράφων μίλησε για υποχρέωση του Περιφερειακού συμβουλίου να στηρίξει τους Αγραφιώτες στην δύσκολη αυτη συγκυρία και να εφαρμόσουν τον νόμο.
Ναι μεν αλλά απο Αναγνωστάκη και Μπατζελή
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση τόσο του κ.Αναγνωστάκη όσο και της κας Μπατζελή που απο την μια γνωρίζοντας το πρόβλημα εν τούτοις θέλοντας να χαϊδέψουν τα αυτιά των εργαζομένων  ,ψήφισαν κατά της συνεργασίας.Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Περιφερειακός σύμβουλος κ.Μπερμπερής που παίρνοντας την γραμμή της παράταξης δεν διαφοροποιήθηκε.
Γκλέτσος:"Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη"
Σοβαρή και στοχευμένη η τοποθέτηση της Αντιπολίτευσης μέσω του επικεφαλή της κ.Γκλέτσου που καταλαβαίνοντας την σοβαρότητα της κατάστασης ψήφισε υπερ τονίζοντας ότι πρέπει όλοι αν βάλουν πλάτη .Μάλιστα ανέφερε πως είναι διαθέσιμος ,προς τον δήμαρχο Αγράφων,για οποιαδήποτε βοήθεια.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλες τις τοποθετήσεις των ερετών καθώς  και το τι είπαν οι εργαζόμενοι  https://www.vimapoliti.gr