Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

AGRAFA NEWS OI εκδόσεις Λυκόφως οργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Αθανασιά «Μια ζωή κι ένα ποτήρι», που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, στις 18.30’, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας Αττικής (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου).



Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενοΟ Δήμος Καλλιθέας, η Πανευρυτανική Ένωση, ο Σύνδεσμος Ευρυτάνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων, ο Αναπτυξιακός- Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Αργυρίου και οι εκδόσεις Λυκόφως οργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Αθανασιά «Μια ζωή κι ένα ποτήρι», που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, στις 18.30’, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας Αττικής (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου).
Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Ολυμπία Μωραΐτου και Δέσποινα Αθανασιά.
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο ποιητής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ευρυτάνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Λάμπρος Ηλίας.
Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός «Αθήνα 9.84».

Περίληψη του βιβλίου

Το βιβλίο «Μια ζωή κι ένα ποτήρι» του Γιώργου Αθανασιά είναι ένα μυθιστόρημα-ακτινογραφία των προσωπικών και κοινωνικών σχέσεων. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Μελέτης, ένα αγόρι που, αν και ζει δύσκολα χρόνια στην ελληνική επαρχία, προσπαθεί να μορφωθεί, να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Όμως, τον κυνηγάνε οι αντιφάσεις της ζωής, οι προσωπικές του αναστολές και η αναποφασιστικότητά του.
Στης ζωής του το διάβα συνάντησε όλες τις όψεις της ζωής. Άλλες τον πίκραναν, άλλες τον χόλιασαν, άλλες τον χλεύασαν, άλλες τον απογοήτευσαν, άλλες του έδωσαν δύναμη, άλλες τον αγκάλιασαν σφιχτά, άλλες τον φόρτωσαν αγάπη, άλλες του έδωσαν χαρά, άλλες τον φόρτωσαν προβληματισμό και άλλες επιθυμία, ίσως και εμμονή, για να γυρίσει τον χρόνο πίσω.