Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

AGRAFA NEWS ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ Κ. ΚΑΡΔΑΜΠΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Με τον καθιερωμένο αγιασμό χτύπησε ,σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, το πρώτο κουδούνι τόσο για τους μαθητές των λιγοστών σχολείων του Δήμου Αγράφων που γέμισαν με γέλια και παιδικές φωνές ξανά τις σχολικές αυλές όσο και για όλους τους δασκάλους και καθηγητές που θα τους συνοδεύσουν στο ταξίδι αυτής της νέας σχολικής χρονιάς.
Γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και αρκετός κόσμος συμμετείχαν στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο Δήμαρχος Αγράφων καθώς και οι τέσσερεις Αντιδήμαρχοι, έδωσαν το παρών στις έδρες των πρώην «Καλλικρατικών» δήμων αντίστοιχα. Ο κ. Καρδαμπίκης βρέθηκε αρχικά στον αγιασμό του Δημοτικού σχολείου Κρέντης καθώς επίσης και στο Γυμνάσιο- Λύκειο Κερασοχωρίου όπου βρέθηκαν επίσης η Δ/ντρια κ. Σιούτα Βάσω, ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευρυτανίας κ. Δημητρίου , ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κερασοχωρίου- Κρέντης κ. Κοσμάς Χρήστος και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Καραγιάννη- Λαθύρη Βασιλική. Ο κ. Παπαθανάσης καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γρανίτσας κ. Σκόνδρας Θωμάς παρευρέθηκαν στη Δημοτική ενότητα Απεραντίων και πιο συγκεκριμένα στη Γρανίτσα ενώ ο κ. Ζαχαράκης μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Μπράζια και κ. Κουτσιούμπα βρέθηκαν στο Ραπτόπουλο. Τέλος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σουλιώτη βρέθηκε στη Φραγκίστα ενώ ο κ. Μάκκας με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κολοκώτσιο στον αγιασμό του Δημοτικού σχολείου Αγράφων.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Καρδαμπίκης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Στη δύσκολη αυτή περίοδο για όλους μας, το σχολείο μπορεί και επιβάλλεται να γίνει, χώρος δημιουργίας, ελπίδας και προόδου. Ως νέα Δημοτική Αρχή και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου μας, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με την εκπαιδευτική κοινότητα και θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον σχολικό, που θα παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων των παιδιών μας. Όλοι μαζί, ενωμένοι, θα φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την βέλτιστη λειτουργία των σχολείων μας.»
Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, περιλαμβάνεται ο Alexis Kardabikis, άτομα στέκονται