Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

AGRAFA NEWS Συνεδριάζει σήμερα η ΚΕΔΕ – Τι θα συζητηθεί


13/6/2019
Την πρώτη συνεδρίαση μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 11:00 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν “οι προτεινόμενες ρυθμίσεις  βελτίωσης του νόμου Κλεισθένη με στόχο τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας και της καλύτερης λειτουργίας των Δήμων”.  

Περαιτέρω, στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται, για μια ακόμη φορά, το μείζον ζήτημα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ την 11η Ιουνίου έστειλε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, αναφερόμενος στην “αιφνιδιαστική κίνηση” να εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στο σύνολο των Δήμων, εντάσσοντας πλέον και τους τελευταίους είκοσι επτά Δήμους για το σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα και με την εγκύκλιο του Υπουργείου που εστάλη προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. 
Υπογράμμισε ξανά την ομόφωνη αντίθεση της ΚΕΔΕστο πρόσφατο αρ.220του ν.4610/2019, όπου ψηφίστηκε η κατασκευή προκατασκευασμένων αιθουσών νηπιαγωγείων ελαφριάς κατασκευής, “γεγονός που συνεπάγεται κινδύνους για την ασφάλεια των νηπίων”.
“Όποιος για οποιαδήποτε σκοπιμότητα επιχειρήσει την υποχρεωτική φοίτηση των τετράχρονων στα νηπιαγωγεία θα έχει και την απόλυτη ευθύνη για οτιδήποτε προκύψει για τη ζωή, την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών”, τόνισε με έμφαση ο Γ. Πατούλης στον Κ. Γαβρόγλου.

Επιπλέον, η ατζέντα περιλαμβάνει και άλλα θέματα. 
Μεταξύ αυτών, η λήψη απόφασης για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές, σύμφωνα με εισήγηση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ.
Επίσης, οι δικαστικές ενέργειες για την ακύρωση της περιβόητης Απόφασης Χουλιαράκη περί σάρωσης των ταμειακών διαθεσίμων.  Υπενθυμίζεται ότι η αρχική Απόφασή του δεν καταργήθηκε, είχε μόνο τροποποιηθεί με νεότερη ως προς το χρόνο έναρξης ισχύος της, που πλησιάζει σε λίγες ημέρες.
Τέλος, όπως σε κάθε συνεδρίαση,θα τεθούν και τρέχοντα διοικητικά ζητήματα εκπροσωπήσεων και λειτουργίας της Ένωσης.http://www.airetos.gr