Τρίτη 7 Μαΐου 2019

AGRAFA NEWS Η γκάφα του ΥΠΕΣ στη Διοικητική Διαίρεση της Ελλάδας


6/5/2019
Σε διόρθωση της Υπουργικής Απόφασης που εξέδωσε στις 17 Απριλίου (Φ.Ε.Κ. Β’ 1327/17.4.2019) προχώρησε ο Αλέξης Χαρίτσης.
Πρόκειται για την Υ.Α. που αποτυπώνει τη νέα Διοικητική Διαίρεση  της Χώρας μας, δηλαδή όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού με τις διοικητικές υποδιαιρέσεις τους, όπως έχουν πλέον διαμορφωθεί μετά τις νομοθετικές και κανονιστικές παρεμβάσεις που μεσολάβησαν.

Όπως προκύπτει από νεότερη Απόφασή του (Φ.Ε.Κ. Β’ 1487/3.5.2019), ο Υπουργός είχε ξεχάσει ένα Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο η Κυβέρνηση το 2017 έφτιαξε μια καινούρια Τοπική Κοινότητα.
Συγκεκριμένα, του διέφυγε το αριθμ. 4/2017 Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο στο Δήμο Μεγαρέων ο αυτοτελής οικισμός “Κινέτα” αναγνωρίστηκε ως Τοπική Κοινότητα.

Στη Διοικητική Διαίρεση της Ελλάδας, λοιπόν - που αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία στηρίζονται μεταξύ άλλων και εκλογικά ζητήματα - είχε υπογράψει (σελίδα 16.023) ότι ο εν λόγω Δήμος έχει μόνο δύο Κοινότητες (Κοινότητα Μεγαρέων και Κοινότητα Νέας Περάμου) ενώ έχει τρεις, δεδομένης της δημιουργίας της Κοινότητας Κινέτας.

Ελπίζουμε οι Υποψήφιοι της περιοχής να θυμούνταν περισσότερα από τον Υπουργό και να ετοίμασαν και κατέθεσαν εγκαίρως Συνδυασμούς σωστά για όλες τις Κοινότητες του Δήμου.

Μπορείτε να δείτε το ΦΕΚ με τη διορθωτική Υπουργική Απόφαση ΕΔΩ 
http://www.airetos.gr