Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

AGRAFA NEWS ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ. ΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ.

POSS-1h-viomatiki-imera-ph01Δεν παρακολουθούμε αλλά συμμετέχουμε 1η  Βιωματική ημέρα Σαρακατσάνικης παράδοσης
Δεν παρακολουθούμε αλλά συμμετέχουμε....
Με συλλογικότητα, προσπαθούμε να αναδείξουμε, ως έναν από τούς βασικούς πυλώνες διατήρησης της πλούσιας πολιτισμικής μας κληρονομιάς, την βιωματική προσέγγιση της παράδοση.
Η γνωριμία με την πολιτιστική κληρονομιά και την παράδοση, αποτελεί σημαντική πηγή αυτογνωσίας και σύνδεσης του ατόμου με το περιβάλλον του, ενώ η αναγνώριση ότι αποτελεί τμήμα μιας εξελικτικής πορείας, ενισχύει την αυτοεκτίμησή του και ταυτόχρονα τη μοναδικότητά του στο χώρο και το χρόνο .Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο δημαρχείο του Λαγκαδά η πρώτη συνάντηση για την οργάνωση της 1ης ημέρας Σαρακατσάνικης βιωματικής παράδοσης στα λουτρά του Λαγκαδά, στον οικισμού του Συλλόγου. Η εκδήλωση αποτελεί προέκταση τις Σαρακατσάνικης βιωματικής κατασκήνωσης στην Χαλκιδική και με σκοπό να δημιουργηθούν οι νέοι συντελεστές που θα βοηθήσουν και στη κατασκήνωση για το προσεχές καλοκαίρι.
Η εκδήλωση θα είναι ολοήμερη και θα δώσει την δυνατότητα σ’ όσους συμμετέχουν να βιώσουν μια μέρα της ζωής των Σαρακατσάνων όχι παρακολουθώντας αλλά και συμμετέχοντας.
Μια σειρά από δραστηριότητες της ζωής των Σαρακατσάνων μικρών και μεγάλων θα μας ταξιδέψουν στο χώρο και το χρόνο με γαστρονομία, παραδοσιακά παιχνίδια, ύφανση-γνέσιμο, ντύσιμο καλυβιού, ξυλογλυπτική, τραγούδι και χορό και άλλες δραστηριότητες.
Θα συμμετέχουν οι Σύλλογοι Σαρακατσαναίων κεντρικής Μακεδονίας. Ετοιμαστείτε να ζήσουμε μια μέρα φανταστική όπως οι γονείς και οι παππούδες μας, μια μέρα χαράς, μια μέρα από Σαρακατσάνους για Σαρακατσάνους.POSS-1h-viomatiki-imera-ph04
Περιμένουμε την συμμετοχή σας και την συμβολή σας!!!!POSS-1h-viomatiki-imera-ph03