Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

AGRAFA NEWS Η Β΄ ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ N.F.

Η Β΄ ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ N.F.

Ακούμε συχνά στην πολιτική, στον αθλητισμό αλλά και σε άλλους χώρους την έκφραση "θα το κάνουμε Κούγκι", ή όπως αναφέρει στη νέα του προς Αγραφιώτες άτυπη Επιστολή του, ο α-τυπος επικεφαλής, εκ των της ατύπου αντιπολιτεύσεως N.F., «ότι ο δήμος Αγράφων θα γίνει το νέο Κούγκι».
Ας δούμε όμως τι είναι το Κούγκι και πως βγήκε η έκφραση αυτή, προς ενημέρωση σας και φυσικά προς διόρθωση των «άτυπων» (δηλ. χωρίς τύπο…), που έσωσαν προ ετών τον Δήμο Αγράφων και ονειρεύονται, να τον ξανασώσουν, υπολογίζοντας φυσικά χωρίς τον ξενοδόχο, τον Αγραφιώτικο λαό, που ξέρει καλά τι πολιτεύονται οι «άτυποι» τύποι και ποιους σκοπούς εξυπηρετούν.
Η απάντηση λοιπόν για το Κούγκι, βρίσκεται πίσω στην ελληνική ιστορία. Για την ακρίβεια αφορά ένα ιστορικό γεγονός, το οποίο συνέβη πριν την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Το Κούγκι δεν είναι τίποτε άλλο από ένα τοπωνύμιο. Για την ακρίβεια είναι ένας ιστορικός πύργος που βρίσκεται στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Σουλίου. Ο πύργος αυτός βρίσκεται στην απόκρημνη κορυφή ενός απότομου βράχου.
Γιατί όμως είναι τόσο γνωστό; Από τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν εκεί τον Δεκέμβριο του 1803. Στον ιστορικό αυτό πύργο του Σουλίου έγινε μια από τις μεγαλύτερες πράξεις αυτοθυσίας, γράφοντας μια από τις πιο σημαντικές σελίδες της ελληνικής ιστορίας.
Συγκεκριμένα στις 13 Δεκεμβρίου του 1803 ο Αλή Πασάς πολιορκεί την ευρύτερη περιοχή του Σουλίου με αποτέλεσμα περίπου 600 Σουλιώτες, υπό την ηγεσία του Φώτου Τζαβέλα, να κλειστούν στο Κούγκι και στη συνέχεια να θυσιαστούν υπέρ πίστεως και πατρίδος. Η πράξη τους αυτή έμεινε στην ιστορία ως μια πράξη ύψιστης αυτοθυσίας, η οποία πολλές φορές ακόμη και σήμερα χρησιμοποιείται για να δείξει την αυτοθυσία κάποιου έναντι αυτών που τον πολιορκούν. Αυτά για όσους γράφουν, ότι γράφουν χωρίς να ξέρουν γιατί το γράφουν…
Ας έλθουμε λοιπόν στο δια ταύτα της Β΄ επιστολής προς Αγραφιώτες και του άτυχου συσχετισμού του για νέο Κούγκι, στον Δήμο Αγράφων από τον νέο Προφήτη N.F.
Γράφει λοιπόν ο N.F. : «Αυτό το οποίο προφητικά είχα ανακοινώσει πριν έξι μήνες περίπου ότι ο δήμος Αγράφων θα γίνει το νέο Κούγκι ,ήλθε και πραγματοποιήθηκε. Ήταν μια επισήμανση την οποία η δημοτική αρχή αντί να τη λάβει σοβαρά υπόψη και να προβληματιστεί, τη θεώρησε ως αντιπολιτευτική ενέργεια και την πέταξε στο καλάθι των αχρήστων. Όμως τα γεγονότα πλέον οδηγούν στις παρακάτω εκτιμήσεις».
Σοφή επισήμανση… Μέγα λάθος της Δημοτικής αρχής, που δεν έλαβε σοβαρά υπόψη μια τέτοια προφητεία. Έγκλημα που δεν προβληματίστηκε από αυτή (την προφητεία) και την πέταξε μάλιστα στον κάλαθο των αχρήστων. Τώρα από πού προκύπτει ο συσχετισμός του N.F. περί «ΚΟΥΓΚΙ», με τις όποιες εξελίξεις στα του Δήμου Αγράφων, είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει ειδικούς … Μήπως αντί για Κούγκι, ο Προφήτης N.F. ήθελε να γράψει για … «καζάνι που βράζει» και έγραψε ότι βρήκε πρόχειρο μπροστά του; Όλα είναι πιθανά και ά-τυπα, όταν γράφονται α-τύπως…
Λάτρης όμως των μεγάλων ιστορικών γεγονότων και των σπουδαίων ρήσεων, ο συντάκτης της προς Αγραφιώτες Β΄ Επιστολής του, κάνοντας λάθος χρήση και των λεγομένων του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, πως «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», αναφέρει: «Ο νομοθέτης όρισε συγκεκριμένο αριθμό δημοτικών συμβούλων ορίζοντας τον αριθμό αυτό με πληθυσμιακά κριτήρια . Στον αριθμό αυτό προβλέπονταν και ο ανάλογος αριθμός συμβούλων της αντιπολίτευσης . Μέχρι σήμερα ως γνωστόν δεν υπήρχε αντιπολίτευση στο Δήμο Αγράφων, μοιραίο λοιπόν ήταν η αντιπολίτευση αυτή να ξεπεταχτεί μέσα από την ίδια τη συμπολίτευση. Αυτό βέβαια οφείλεται καθαρά μόνο και μόνο στην ανικανότητα του δημάρχου ο οποίος αυτή τη στιγμή επιδιώκει με αυταρχικό τρόπο να διοικήσει  το δήμο μόνος του» Απλά και ξεκάθαρα δηλαδή, «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα». Πεταμένες προτάσεις χωρίς συνειρμό και νόημα. Έτσι σχεδιάζει το αύριο του Δήμου η ά-τυπος αντιπολίτευση.
Η αποθέωση του στερητικού α. α-κυβερνησία – α-πραξία – α-ποδιοργάνωση και επαναφορά της καλής λειτουργίας, του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσα από τα … αδιέξοδα της δημοκρατίας.
Συνεχίζοντας στην Β΄ προς Αγραφιώτες Επιστολή του ο νέος Προφήτης λέει: «Όπως θα διαπιστώσατε αυτή τη στιγμή τα πράγματα στο δήμο Αγράφων οδηγούνται πλέον με μαθηματική ακρίβεια στην ακυβερνησία, την απραξία και την πλήρη αποδιοργάνωση»
Συγκλονιστική διαπίστωση ότι «από αυτή τη στιγμή τα πράγματα στο δήμο Αγράφων οδηγούνται πλέον με μαθηματική ακρίβεια στην α-κυβερνησία, την α-πραξία και την πλήρη α-ποδιοργάνωση». Δηλ. όλα αυτά, από την εκλογή του νέου Προέδρου του ΔΣ και μετά;
Ωστόσο υπάρχουν και θετικά στον Δήμο Αγράφων…
Μέσα στην α-κυβερνησία – α-πραξία – α-ποδιοργάνωση, το Σώμα του Δ.Σ. ή ένα μέρος αυτού, βγάζει υγεία και ελπίδα!!! Λέει επ΄ αυτού ο N.F.: « Όμως ,από την άλλη πλευρά , στην προχθεσινή διαδικασία προέκυψε ένα θετικό αποτέλεσμα και αυτό θα πρέπει να το επισημάνουμε. Μέσα από την ίδια τη συμπολίτευση διαχώρισε τη θέση του ένα υγιές τμήμα που αυτή τη στιγμή αριθμεί πάνω από 10 συμβούλους και αύριο ίσως πάνω από 15. Αυτό οφείλουμε να ομολογήσουμε είναι στα θετικά όλων αυτών των διαφωνούντων και χρεώνεται ως ένα επιπλέον στα πολλά αρνητικά του δημάρχου. Αυτό το κομμάτι που διαχώρισε τη θέση του θα πρέπει , αγαπητοί δημότες  να το δούμε από την καλή πλευρά και να το συγχαρούμε διότι έτσι πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουν θετικά στο δήμο και καλό είναι να ακούγεται και η διαφορετική  άποψη. Δεν είναι άτομα τα οποία από μόνοι τους μπήκαν στο δημοτικό συμβούλιο αλλά κατόπιν εκλογής τους από το λαό . Είναι άτομα που έχουν άποψη και την εκφράζουν  και είναι καλοί γνώστες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , έμπειροι και δοκιμασμένοι και έχουν προσφέρει πολλά τόσο στο δήμο Αγράφων όσο και σ΄ ολόκληρο το Νομό  για αρκετά χρόνια συνεργαζόμενοι πάντα με τους δημότες και αφουγκραζόμενοι τα καθημερινά τους προβλήματα».
Πικρές αλήθειες με μεγάλα ψεύδη. Αν οι 10 διαφωνούντες Δ.Σ. για τον Πρόεδρο, που έγιναν ήδη 8 (;;), χρεώνονται στα αρνητικά του Δημάρχου, οι 15+2=17, που στήριξαν την πρότασή του, γιατί ο συντάκτης της Β΄ προς Αγραφιώτες Επιστολής, δεν τους χρεώνει στα θετικά του Δημάρχου; Γιατί απλά σε ένα τέτοιο Δημοτικό Συμβούλιο, με αυτόν τον πληθυσμό, η απόλυτη δυναμική της πλειοψηφίας εκφράζεται με 16 Δ.Σ., (ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ) με την αντιπολίτευση να έχει 11!!!  
Σπουδαίο επίσης από τον γράφοντα και το: «ότι (οι 10-2=8) θα συμβάλλουν θετικά στο δήμο και καλό είναι να ακούγεται και η διαφορετική  άποψη. Δεν είναι άτομα τα οποία από μόνοι τους μπήκαν στο δημοτικό συμβούλιο αλλά κατόπιν εκλογής τους από το λαό . Είναι άτομα που έχουν άποψη και την εκφράζουν  και είναι καλοί γνώστες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , έμπειροι και δοκιμασμένοι και έχουν προσφέρει πολλά τόσο στο δήμο Αγράφων όσο και σ΄ ολόκληρο το Νομό  για αρκετά χρόνια συνεργαζόμενοι πάντα με τους δημότες και αφουγκραζόμενοι τα καθημερινά τους προβλήματα». Θα σταθώ στο ότι «δεν μπήκαν από μόνοι τους στο δημοτικό συμβούλιο αλλά κατόπιν εκλογής τους από το λαό». Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Βεβαίως και εκλέχτηκαν από τον λαό, όμως με τον Συνδυασμό του Μπαμπαλή. Με άλλον Συνδυασμό, θα εκλέγονταν; Πέρα από τους 5, οι υπόλοιποι, ακόμα θα μέτραγαν ψήφους…
Για τα υπόλοιπα αναφερόμενα του N.F. περί α) συστράτευσης όλων των μελών του Δ.Σ. β) για την Οικονομική Επιτροπή, γ) για τα κριτήρια επιλογής των αντιδημάρχων και δ) για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. σε ζαχαροπλαστεία και καφετέριες του Καρπενησίου μεταξύ του Δημάρχου και λιγοστών συμβούλων όσο ο αριθμός  των αυλοκολάκων, το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι πως η φαντασία του ανθρώπου, έχει ξεπεράσει τα όρια της.  
Συγκινητική τέλος η δήλωση του N.F, ότι «η άτυπη αντιπολίτευση δηλώνει παρούσα και ότι σύντομα , η δυναμική  της αντιπολίτευσης του δήμου θα είναι αυτή που δεν θα επιτρέψει να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα συγκεκριμένων ομάδων , καθώς επίσης και φιλόδοξων καιροσκόπων που ονειρεύονται το δήμο ως τσιφλίκι τους». Έτσι για να σταθούμε στα πόδια μας. Πως θα ζήσουμε στα Άγραφα, χωρίς τους ά-τυπους τύπους της ά-τυπης αντιπολίτευσης. Ότι γίνεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο, παράγεται μόνο από αυτούς. Πάλι καλά…  
Από τα ανωτέρω αναφερόμενα προκύπτει ένα μεγάλο ερώτημα: Οι 8 από τους 10, μη ψηφίσαντες την πρόταση του Δημάρχου για τον Πρόεδρο του Δ.Σ., θα προσχωρήσουν στην ά-τυπη λεγομένη αντιπολίτευση, η ά-τυπη λεγόμενη αντιπολίτευση που απαρτίζεται από 4 +1=5, θα απορροφηθεί από τους 3 άλλους διεκδικητές του ά-τυπου θρόνου του δημαρχιακού θώκου; Είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει πολύ τους ά-τυπους διεκδικητές, καθότι αναμένεται μεγάλη μάχη για την συγκρότηση νέου ψηφοδελτίου μετά από 2,5 χρόνια, που θα διεκδικήσει τον Δήμο. Προς το παρόν, οι ά-τυποι δεν πείθουν κανένα και μεταξύ μας, ούτε τον εαυτό τους. Αυτό το ξέρουν καλά τόσο οι ίδιοι όσο και ο κόσμος που δικαίως τους έχει στο περιθώριο.
Περισσότερα τις επόμενες μέρες και εντύπως…