Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Στον Λαγκαδά - Κοινή Σύσκεψη του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. και των Συλλόγων Σαρακατσαναίων Κεντρικής Μακεδονίας


Στον Λαγκαδά - Κοινή Σύσκεψη του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. και των Συλλόγων Σαρακατσαναίων Κεντρικής Μακεδονίας
Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων στην προσπάθεια του να βρεθεί κοντά στους συλλόγους πραγματοποιεί σειρά συσκέψεων, ανά γεωγραφική περιφέρεια της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 27/05/2016, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ. με τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων της Κεντρικής Μακεδονίας. Στην κοινή αυτή συνεδρίαση, παραβρέθηκαν: η επιτροπή νεολαίας της Π.Ο.Σ.Σ., εκπρόσωπος του ραδιοφώνου της Π.Ο.Σ.Σ. , ο πρώην πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ. κ. Δημήτριος Κυργιάννης και οι σύλλογοι: Σαρακατσαναίων Λαγκαδά «ΤΑ ΣΤΑΥΡΑΔΕΡΦΙΑ», Ν. Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΩΣΗ», Ν. Πιερίας «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ», Ν. Κιλκίς «Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ», Ν. Ημαθίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» και Κορδελιού «Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ».
Η σύσκεψη διεξήχθη σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα, ενώ κατά τη διάρκειά της οι σύλλογοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους περί παράδοσης στο Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ., και κατέθεσαν και τις προτάσεις τους.
Συζητήθηκε η καλύτερη οργάνωση και συντονισμός του 36ου Πανελληνίου Ανταμώματος και η αρτιότερη προετοιμασία με την συμμετοχή και των παραπάνω συλλόγων στο βιωματικό καραβάνι που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά με την συμμετοχή του κόσμου.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Λαγκαδά που βρίσκονται εντός του παραδοσιακού Σαρακατσάνικου οικισμού του συλλόγου και την τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Καραγιάννης και ο πρόεδρος των λουτρών κ. Μάρκου.
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ευχαριστεί θερμά τους συλλόγους για την συμμετοχή τους και τον οικοδεσπότη σύλλογο για την εξαιρετική του φιλοξενία.