Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων

thumbnail_36_antamoma_programma_xoreutikon
Ιουνίου 13, 2016

36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Συλλογών Σαρακατσαναίων

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων όπως κάθε χρόνο διοργανώνει στα λιβάδια του Περτουλίου το 36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση όπου διοργανώνεται με τη συμμετοχή όλων των Σαρακατσαναίων από όλη τη Ελλάδα και από το εξωτερικό.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων θέλοντας να τηρήσει τις παραδόσεις της αλλά και να τις μεταλαμπάδευση στη νέα γενιά διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις.

Έτσι τη Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρα 21:00 μμ διοργανώνεται το φεστιβάλ νεολαίας που έγινε πλέων θεσμός όπου οι νέοι Σαρακατσάνοι από όλη την Ελλάδα παρευρίσκονται στα Λιβάδια Περτουλίου και διασκεδάζουν με νέους τραγουδιστές και μουσικούς Σαρακατσάνους.
Το Σάββατο το πρωί και έχοντας πάλι ως γνώμονα τους νέους διοργανώνονται αγώνες ποδοσφαίρου (τόπκα) 5χ5 με νέους αλλά και παιδικά τμήματα.
Το Σάββατο το απόγευμα διοργανώνονται βιωματικά δρώμενα από τη ζωή και την ιστορία των Σαρακατσαναίων, φέτος γίνεται το βιωματικό καραβάνι με συμμετοχή από όλο τον κόσμο, η αφετηρία θα γίνει από την Αγία Κυριακή, και θα καταλήξει στον χώρο του ανταμώματος, και ακολουθεί το μεγάλο γλέντι των Σαρακατσαναίων.
Τη Κυριακή 26 κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με όλα τα χορευτικά από όλη την Ελλάδα όπου με δρώμενα, αθλοπαιδιών, χορούς, και κλείνει το τριήμερο εκδηλώσεων.
Προσκαλούνται όλοι να βρεθούν στα λιβάδια Περτουλίου ώστε να διασκεδάσουν όλοι μαζί αλλά και να βιώσουν το Σαρακατσάνικο τρόπο ζωής. Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.