Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός έργων της Π.Ε. Ευρυτανίας.

Έργα στην Ευρυτανία


Συγκεκριμένα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και στη ΣΑΕΠ 566 υπογράφηκαν συμβάσεις για τα εξής έργα:

1.        "Συντήρηση Εθνικού οδικού δικτύου" προϋπολογισμού 240.000,00 ευρώ, το οποίο αφορά στην εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών στο εθνικό οδικό δίκτυο του Νομού Ευρυτανίας.
2.    "Ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου Φιδάκια - Βλαχέρνα - Αμπέλια" προϋπολογισμού 240.000,00 ευρώ, το οποίο αφορά στην εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών στο τμήμα του οδικού δικτύου Φιδάκια - Βλαχέρνα - Αμπέλια. Ο εν λόγω οδικός άξονας θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς αποτελεί εναλλακτική πρόσβαση στο Νομό Ευρυτανίας από τον όμορο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Επίσης, στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΕ Ευρυτανίας εξασφαλίστηκαν οι απαραίτητες πιστώσεις, ώστε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να δημοπρατηθούν τα εξής έργα:
1.      "Εγκατάσταση Αναβατήρων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου – Διαμορφώσεις Δικτύου Υποδομών- Κτηριακών εγκαταστάσεων"  προϋπολογισμού 240.000,00 ευρώ, έργο σημαντικό το οποίο αφορά τη λειτουργική αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου.
2.        "Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης οδικού τμήματος Διπόταμα - Χελιδόνα"  προϋπολογισμού 240.000,00 ευρώ.


Τέλος, στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, εξασφαλίστηκαν πιστώσεις ύψους 71.000,00€ για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών για την επόμενη χειμερινή περίοδο.

Δήλωση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη:
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει την αυξημένη ευθύνη να λειτουργεί αποτελεσματικά και προς όφελος των πολιτών ακόμη και σε περιόδους κρίσης. Δίνουμε πραγματική μάχη για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από αυτά που δικαιούται η Ευρυτανία και οι Ευρυτάνες.  Συνεχίζουμε το έργο μας, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή μας, για πλήρη και ορθολογική αξιοποίηση των περιορισμένων πόρων».