Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΔΙΚΑΚΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ,
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων                                      
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318                                                                 Κερασοχώρι, 27 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


        Την Κοιλάδα του Αχελώου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, ενόψει της προγραμματισμένης επίσκεψης της Ευρωπαίας Επιτρόπου κας Κορίνας Κρέτσου η οποία είναι αρμόδια για τις Περιφερειακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διακαναλική ημερίδα που διοργανώθηκε από τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
        Ο Δήμαρχος Αγράφων μετέβη με συνεργάτες του – δημοτικούς συμβούλους, στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να συμμετέχει στην ημερίδα που είχε  θέμα: «Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Κεντρική ομιλήτρια ήταν η προαναφερόμενη Ευρωπαία Επίτροπος ενώ παρεμβάσεις έγιναν από τους Περιφερειάρχες: Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάνν.  

        Χαιρετισμό απηύθυναν οι Δήμαρχοι: Αγράφων, κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, Αμφιλοχίας κ. Απόστολος Κοιμήσης, Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος.

        Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής στον χαιρετισμό που απηύθυνε αφού χαιρέτισε και ευχαρίστησε το κοινό, τις διοργανώτριες Περιφέρειες και την Ευρωπαία Επίτροπο κα Κορίνα Κρέτσου, ανέφερε τα εξής: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μας δίνεται σήμερα η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτή τη διακαναλική ημερίδα για την πολιτική συνοχή και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το νέο προσανατολισμό της κοινής γεωργικής Πολιτικής και των ευκαιριών που δίνει στην ελληνική πρωτογενή παραγωγική διαδικασία, και την ενημέρωση από την αρμόδια επίτροπο κα Κρέτσου την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία της στον τόπο μας. Η κοιλάδα του Αχελώου και οι περιοχές που την περικλείουν όπως ο Δήμος Αγράφων τον οποίο εκπροσωπώ, έχουν πολύ μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες εφαρμογής στοχευμένων  δράσεων τόσο στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, κάτι που θα μας βοηθήσει και στην έξοδο από την πολύ μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνουμε σήμερα, όσο και στο δευτερογενή και τριτογενή παραγωγικό τομέα, εφόσον επικαιροποιήσουμε και προσαρμόσουμε τις πολιτικές και δράσεις μας πάνω στις αναπτυξιακές δυνατότητες και στους άξονες προτεραιοτήτων που η Ευρωπαϊκή Ένωση προσδιορίζει. Η σημερινή Ημερίδα μας δίνει αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Εύχομαι καλή επιτυχία και ευχαριστώ πολύ».