Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Σώθηκε τελευταία στιγμή, συμπατριώτης μας επιβάτης του “NORMAN ATLANTIC” "Ήταν σαν τον Τιτανικό" λέει ο Μαραθιώτης Δικηγόρος Δ. Μπουμπουρής που βρίσκονταν στο φλεγόμενο πλοίο

Δύσκολες ώρες πέρασαν η οικογένεια , οι συγγενείς και οι φίλοι του γνωστού δικηγόρου Αθηνών, Δημήτρη Π. Μπουμπουρή ο οποίος επέβαινε με τη σύντροφό Λένικα Αρφάνη, στο πλοίο “ΝORMAN ATLANTIC” στο οποίο εκδηλώθηκε καταστροφική πυρκαγιά στην Αδριατική θάλασσα, τις πρώτες πρωινές ώρες της τελευταίας Κυριακής του 2014 .
Ο Δημήτρης Μπουμπουρής και η κα Αρφάνη ταξίδευαν για επαγγελματικούς λόγους στην Ιταλία -στην οποία θα περνούσαν και τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς- αλλά το ταξίδι τους εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Κατάφεραν τα σωστικά μέσα να τους απεγκλωβίσουν τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας μετά από περίπου 40 ώρες παραμονής στο κατάστρωμα του πλοίου κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες. Πληροφορίες από το συγγενικό περιβάλλον του Δημήτρη Μπουμπουρή, (είναι αδελφός του συγγραφέα και Πολιτευτή της Ευρυτανίας Κώστα Μπουμπουρή), αναφέρουν ότι κατάφερε να επικοινωνήσει με την κόρη του τις απογευματινές ώρες της Κυριακής , ενημερώνοντας μόνο ότι είναι καλά και εκ νέου επικοινώνησε το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ είχαν επιβιβασθεί σε πλοίο μαζί με άλλους ναυαγούς, πλοίο το οποίο κατευθύνονταν στο Μπάρι της Ιταλίας. Για 24 ώρες περίπου αγνοούνταν οι τύχες των , μαζί και των άλλων επιβατών μέχρι να επιτύχουν τα συνεργεία διάσωσης τον απεγκλωβισμό των.
Σε δηλώσεις του στον Ε.Π. ο κ. Μπουμπουρής, τόνισε «Ξυπνήσαμε από τον συναγερμό ενώ ήταν ακόμη νύχτα και η συνέχεια έμοιαζε με τον Τιτανικό. Οι καταστάσεις που ζήσαμε όλο αυτές τις ώρες μέσα στο φλεγόμενο πλοίο ήταν κυριολεκτικά τραγικές. Η όλη επιχείρηση διάσωσης γινόταν κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, όμως τέλος καλό όλα καλά» είπε ο Δημήτρης Μπουμπουρής, από το Μπάρι της Ιταλίας. Ως γνωστόν στη ναυτική τραγωδία έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι , η εθνικότητα των οποίων ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αλλά και δεν έχει εξακριβωθεί, ενώ υπάρχει και άγνωστος ακόμα αριθμός αγνοουμένων.
Τέλος Να σημειώσουμε πως ο κ. Μπουμπουρής και η κα Αρφάνη πέρασαν τις γιορτές των Χριστουγέννων στο Καρπενήσι μεταξύ συγγενών, γνωστών και φίλων, ξέγνοιαστοι και χαρούμενοι και αναχώρησαν από την Ευρυτανία στις 26 Δεκεμβρίου για το λιμάνι. Ευχόμαστε τα καλλίτερα στον κ. Μπουμπουρή και στην κα Αρφάνη, να είναι καλά στην υγεία τους, να έχουν μια Καλή Χρονιά και το θλιβερό αυτό περιστατικό να γίνει σύντομα μια μακρινή ανάμνηση.