Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 24ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ

Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων και των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Κιλκίς « Ο Φλάμπουρας » , στα πλαίσια της οργάνωσης, του 24ου Πανελλήνιου Οργανωτικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 27-28-29 Μαρτίου 2015 στην Πόλη του Κιλκίς.
Οι δύο διοικήσεις επισκέφθηκαν τους χώρους όπου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο και στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου του Συλλόγου «Ο Φλάμπουρας», μία εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση, η οποία βασιζόταν κατά κύριο λόγο στην αρτιότατη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Σκοπός και στόχος των συνδιοργανωτών, είναι η πραγμάτωση ενός Οργανωτικού Συνεδρίου, που θα προβάλει όσο το δυνατόν καλύτερα την αστείρευτη Παράδοση των Σαρακατσαναίων. Μία Παράδοση που πρέπει να συνεχίζει να διέπεται από ήθη, έθιμα, αξίες και ιδανικά.
Ο συνδιοργανωτής σύλλογος του Ν. Κιλκίς έχει επιλέξει ως κύριο θέμα του Συνεδρίου: «Η βιωματική ενασχόληση των Νέων με την Παράδοση».
Στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων του Οργανωτικού Συνεδρίου, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων απ' όλη την Ελλάδα θα βρεθούν για να συζητήσουν, αλλά και για να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για τη καλύτερη οργάνωση της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων.
Ειδικά για φέτος θα έχει ιδιαίτερο βάρος η συζήτηση που θα γίνει για το μέλλον του Πανελλήνιου Ανταμώματος που διεξάγεται στο Περτούλι του Ν. Τρικάλων.
Οι διοικήσεις αφού αντάλλαξαν διάφορες απόψεις και σκέψεις, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο διάστημα.
Η άψογη συνεργασία συνεχίζεται με σκοπό την επιτυχία του Συνεδρίου...........