Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

26 Σεπτεμβρίου 1989, δολοφονήθηκε άνανδρα ο βουλευτής Ευρυτανίας Παύλος Μπακογιάννης


Αρ.Πρωτ Α/022                                  Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26 Σεπτεμβρίου 1989, δολοφονήθηκε άνανδρα ο βουλευτής Ευρυτανίας Παύλος Μπακογιάννης, κοινοβουλευτικός άνδρας με μπέσα και φιλότιμο μοναδικό.

Ξεκίνησε μια πορεία επαγγελματική όσο και πολιτική με μοναδική του κληρονομιά, την Ευρυτανική καταγωγή του.Το πόνημα του για μια αναπτυσσόμενη Ευρυτανία δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα, δεν του επετράπη να παλέψει γι αυτόν τον διαχρονικά αδικημένο και ξεχασμένο τόπο, εκτελώντας τον άδικα χέρια τρομοκρατών.
Λες κι ένα αόρατο χέρι κρατούσε και κρατά την Ευρυτανία αποκομμένη και καταδικασμένη στην υπανάπτυξη, να βρίσκεται πάντα ένα βήμα από τις εξελίξεις, σε κάθε κρίσιμη για το μέλλον της εποχή.

Λειτούργησε κοινοβουλευτικά σε μια εποχή όπου η παραγωγή πολιτικού έργου, γίνονταν μέσα στο κόσμο για τον κόσμο, μέσα στην κοινωνία για την κοινωνία και όχι σε κλειστά γραφεία στρατηγικών συμμαχιών και δημοκοπικών αναλύσεων, αποκόπτοντας την σχέση του πολιτικού με τον πολίτη.
Ήξερε να ενώνει, να δένει και να συνδιαμορφώνει με γνώμονα την εθνική συμφιλίωση και το πλήρωσε με την ίδια του την ζωή.

Λείπει περισσότερο από ποτέ σε καιρούς και μέρες μαύρες, τόσο για την πατρίδα μας όσο και για την Ευρυτανία μας.

Αθάνατος και για πάντα αναντικατάστατος

Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας
•Πολιτευτής Νομού Ευρυτανίας
•Μέλος του Εθνικού Συμβούλιου των Ανεξάρτητων Ελλήνων