Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Οι αρμόδιοι βλέπεις έχουν άλλα ενδιαφέροντα πλέον Γιάννης Σταμάτης



Κυριακή 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 1942
Ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ επικεφαλής μιας μικρής ομάδας οπλισμένων ανταρτών εμφανίζεται στην πλατεία της Κοινότητας Δομνίστας και παρουσία του Προέδρου και του παπά του χωριού κηρύσσει στους συγκεντρωμένους Δομνιστιάνους την έναρξη του ένοπλου αγώνα της Εθνικής μας Αντίστασης κατά των κατακτητών της πατρίδας μας. Γερμανούς - Ιταλούς - Βούλγαρους.
Από το 1982 και κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή ή και Σαββατοκύριακο μετά την 7η Ιουνίου η Δομνίστα φόραγε τα καλά της και γιόρταζε αυτή την επέτειο. Ένα γεγονός εφάμιλλο της Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στην Αγία Λαύρα. Με συνέπεια πάντα και υποδειγματική οργάνωση τιμούσαμε στο ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ τους πρωταγωνιστές και τον απλό λαό που συμμετείχε σ' αυτή την ένδοξη σελίδα της Ιστορίας της Ελλάδας.
Σήμερα 6 Ιουνίου 2014, λίγες μέρες μετά τις Δημοτικές & Περιφερειακές εκλογές κανείς δεν γνωρίζει αν θα γίνει η εκδήλωση ΜΝΗΜΗΣ. Θεέ μου, τι υποβάθμιση είναι αυτή! Τι προσπάθεια να ξεχαστεί η Νεώτερη Ιστορία της Ελλάδας!
Κακότυχε ΑΡΗ...! Οι αρμόδιοι βλέπεις έχουν άλλα ενδιαφέροντα πλέον. Γιατί στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού δεν διδάσκεται Ελληνική Ιστορία. Το βασικό τους μέλημα είναι οι επικοινωνιακές μέθοδοι για τη χειραγώγηση των μαζών.