Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Λαμπρος τσιτσανης κατα κΜάνεση για την εκπομπή 60΄ Ελλάδα Προς Τηλεοπτικό σταθμό ALPHA



         Καρπενήσι 17/02/2014                                                                                   Προς
                                                     
                                                                 Τηλεοπτικό σταθμό ALPHA

                        Θέμα: Ρεπορτάζ κ. Μάνεση για την εκπομπή  60΄ Ελλάδα
    Κύριε Μάνεση ο απόηχος της εκπομπής σας 60΄Ελλάδα που προβάλλατε στις 12/02/2014 με αναφορά στη Δυτική Ευρυτανία, ήταν κατά κοινή ομολογία αρνητικός. Δυστυχώς παρουσιάσατε την αρνητική εικόνα της Ευρυτανίας. Αυτά που παρουσιάσατε ήταν μεν πραγματικότητα αλλά ήταν η μισή αλήθεια και όπως πολύ καλά γνωρίζετε η μισή αλήθεια είναι ολόκληρο ψέμα.
    Αν και περάσατε από όμορφες διαδρομές και ωραία τοπία, γάργαρα και καθαρά νερά, πυκνά δάση, ψηλά βουνά, δεν δείξατε ούτε ένα πλάνο.

    Η Αγραφιώτικη αυτή Γη με τον βασανισμένο αλλά περήφανο λαό της γέννησε και ανέθρεψε σπουδαίες μορφές όπως τον θρυλικό προεπαναστάτη ήρωα Αντώνη Μακρυγιάννη ως γνωστό Κατσαντώνη κι όμως περάσατε δίπλα από τη γενέτειρά του το Μάραθο, δίπλα από τη Σπηλιά που τραυματίστηκε και τον πιάσανε, Σίχνικο-Φούρκα-Μοναστηράκι, στο Λημέρι όπου λημέριαζε παρ’όλα αυτά καμία αναφορά δεν έγινε.
    Κύριε Μάνεση αυτή η "υποβαθμισμένη" για σας περιοχή για μας τους Ευρυτάνες έχει ιστορία και πολιτισμό.
    Περάσατε στη Γρανίτσα τη γενέτειρα του Ζαχαρία Παπαντωνίου και καμία αναφορά σε αυτόν και κανένα πλάνο από τα "Ψηλά Βουνά" . Ουδεμία επίσης αναφορά στο γνωστό συγγραφέα με  "τα άγρια και τα ήμερα του Βουνού και του Λόγγου" , το Στέφανο Γρανίτσα.
    Τερματίσατε στο Ραπτόπουλο ενώ λίγο πιο πέρα υπάρχει η Πρασιά με το ιστορικό Κυπαρίσσι του Πατροκοσμά, αλλά δυστυχώς για σας δεν "πουλάει" αυτό ενώ για μας κ. Μάνεση είναι ο πολιτισμός μας, η ιστορία μας που συμπληρώνετε με το "αγριομελίσσι " επίσης του Στέφανου Γρανίτσα που βρίσκεται στο Διάσελο-Κέδρα όπου απαξιώσατε να πάτε.
    Τέλος κ. Μάνεση, ίσως χωρίς να το θέλατε με το ρεπορτάζ που δείξατε, αδικήσατε τους Ευρυτάνες, την Ευρυτανία αλλά και τον εαυτό σας. Ωστόσο όμως οι απαράμιλλες αυτές ομορφιές της Ευρυτανίας με τους φιλόξενους κατοίκους  σας περιμένουν ξανά να τις αναδείξετε.
                                                                                                                    Με εκτίμηση
                                                                                                              Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης 
                                                                                                Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας