Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Διήμερο επαφών του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ. Σαρακατσαναίων στην Αθήνα

Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2013. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις
Διήμερο επαφών του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ. Σαρακατσαναίων στην Αθήνα
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. το διήμερο 2 και 3 Οκτωβρίου, βρέθηκε στην Αθήνα με σκοπό να συναντηθεί με κρατικούς  φορείς και συλλόγους Σαρακατσαναίων του Νομού  Αττικής.
Απώτερος σκοπός και στόχος  ήταν να συναντηθούν με υπηρεσιακούς παράγοντες, για να συζητηθούν θέματα της Ομοσπονδίας ώστε με την βοήθεια τους  να  αναδειχθούν και να επιλυθούν.  Για τον λόγο αυτό συναντήθηκαν με τον σαρακατσάνικης καταγωγής Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο, τον Αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλαφάτη τους Σαρακατσάνους βουλευτές Ν. Καβάλας κ. Κλειτσιώτη Κωνσταντίνο, Ν. Φθιώτιδας κ. Σταυρογιάννη Νικόλαο, τους βουλευτές του Ν. Τρικάλων κ. Βλαχογιάννη Ηλία και κ. Ταμήλο Μιχαήλ. Οι συναντήσεις ήταν εποικοδομητικές και αναδείχτηκαν σε πολύ φιλικό κλίμα, χρόνια προβλήματα της Ομοσπονδίας. 
Η κορυφαία συνάντηση του Δ.Σ. της ΠΟΣΣ έγινε την Πέμπτη το πρωί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Μεϊμάρακη Ευάγγελο στο γραφείο του στη Βουλή. Η συνάντηση με τον κ. Μειμαράκη έγινε σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα με αφορμή την βούληση της έκδοσης από την Ομοσπονδία   δύο βιβλίων,  με θέμα  1. «Η συμβολή των Σαρακατσαναίων στο Μακεδονικό Αγώνα» του συγγραφέα κ. Ιωάννη Κουτσοκώστα και 2. «Ο βίος των Σαρακατσαναίων μαθητών στα δασκαλοκάλυβα» του συγγραφέα κ. Θεόδωρου Γιαννακού.
Με την παρέμβαση των δυο βουλευτών κ. Ταμήλου Μιχαήλ και κ. Σταυρογιάννη Νικόλαου , ο Πρόεδρος της Βουλής κ.Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεσμεύτηκε πως θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή και ανέλαβε την έκδοση των δυο βιβλίων μέσω του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους βοήθησαν και αφιέρωσαν το χρόνο τους ακούγοντας και προσπαθώντας να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως  Πανελληνία Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων.