Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 573


*Ως μέγιστο ατόπημα θα χαρακτηρίσω την προκλητική στάση και θέση του Δημάρχου Καρπενησίου απέναντι στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ. Εγώ δεν είμαι ο αφέντης της εφημερίδας και ούτε με νοιάζει τι θα πράξει αυτός. Εγώ στέκομαι στην ενέργεια του Πρίγκιπα, στο Συνέδριο
για τον Επαρχιακό Τύπο που φιλοξενήθηκε στο Καρπενήσι, να αναφερθεί στον χαιρετισμό του, μόνο σε μία εφημερίδα της Ευρυτανίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά «ότι δεν τον ενδιαφέρει τι θα γράψουν οι αθηναϊκές εφημερίδες αλλά η μοναδική εφημερίς της Ευρυτανίας» κατ΄ αυτόν. Δήμαρχε για πάρε στα χέρια σου και την άλλη εφημερίδα του Νομού και ξεφύλλισε τη σήμερα να δούμε δεν θα σε νοιάξει που θα τα ακούσεις; Γιατί Δήμαρχε δεν θυμήθηκες και το έρμο τον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ σε αυτό το Συνέδριο; Γιατί Δήμαρχε δεν φρόντισες ως διοργανωτής, να δώσει έναν, έστω ένα απλό χαιρετισμό στο Συνέδριο αυτό και κάποιος εκπρόσωπος της άλλης εφημερίδας αυτού του τόπου; Τουλάχιστον στα τελευταία 100 φύλλα του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, βλέπω μονίμως την φωτογραφία σου και μάλιστα στην 1η Σελίδα. Πως ξαφνικά ξεχάστηκες. Εσύ δεν μας έχεις συνηθίσει σε τέτοια. Όταν βρεθούμε καμιά μέρα στα λημέρια μου, θα σου πω και άλλα από κοντά γιατί κάποια πράγματα, γιατί κάποια πράματα δεν κρύβονται εύκολα, είναι σαν τον βήχα …

*Είναι γεγονός ότι ο Κώστας Μπακογιάννης, πολλά θέματα στο Δήμο τα βλέπει από άλλη οπτική γωνία και αναλόγως πράττει. Καλό όμως είναι συγκεκριμένα ζητήματα να τα βλέπει από την κανονική τους μεριά γιατί άλλο είναι να κάνει το λάθος ένας άσχετος και άλλο ο πρώτος τη τάξει πολίτης. Έχει την διαφορά του όπως και να το κάνουμε.

*Νέο Δήμαρχο έχουμε στα Άγραφα, από λεφτά όμως γιοκ. Όπως καλά γνωρίσω μέχρι και αυτή την ώρα που γράφω τα σχολιανά μου, ούτε για τα καύσιμα ήρθαν χρήματα, ενώ δεν υπάρχει και κανένα νεότερο με το θέμα της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε τον περασμένο Αύγουστο. Το λέω αυτό γιατί οι πρώτες βροχές έφτασαν και οι περισσότεροι δρόμοι προς τα Άγραφα, έχουν κλείσει. Ποιος ιδιώτης θα βάλει τώρα το μηχάνημά του να καθαρίσει τους δρόμους ή ποιος βενζινάς θα δώσει καύσιμα για να λειτουργήσουν τα μηχανήματα του Δήμου;  Απ΄ ότι γνωρίζω κανένας. Έτσι φρόντισαν οι κρατούντες τρια χρόνια τώρα στον Δήμο. Να τον φέρουν στην κατάσταση που βρίσκεται και που είστε ακόμη.
*Πάντως μόνο στον Δήμο Αγράφων συμβαίνουν αυτά. Πέρασαν τώρα τόσες μέρες και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν ήλθε η απάντηση, αν εγκρίθηκε η Οικονομική Επιτροπή του Αυγούστου ή αν θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου. Τα προβλήματα είναι μεγάλα, ο κόσμος έχει αγανακτήσει, γιατί διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να πάρει τα δεδουλευμένα του και οι Δημότες βρίσκονται σε απόγνωση για το τι θα συμβεί στον Δήμο. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της αναπληρώτριας του Τάτση, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να βρίσκονται λύσεις.

*Ωστόσο υπάρχει κάποιο φως στην άκρη του τούνελ και θέλω να πιστεύω ότι κάτι καλό θα έχουμε τις επόμενες μέρες. Η χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία της κ. Φεγγούλη με την Πόπη Γερακούδη, άνοιξε ένα μεγάλο παράθυρο αισιοδοξίας για θετικές εξελίξεις στον Δήμο. Επειδή όμως, μέχρι τώρα έχουν ακουστεί πολλά χωρίς όμως να γίνει τίποτε, ας κρατήσουμε μικρό καλάθι και αν είναι να έρθουν καλά μαντάτα, καλοδεχούμενα. 

*Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι εξελίξεις από δω και πέρα στις σχέσεις  του Κλέαρχου Περγαντά και του  αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Θανάση Μπουραντά, μετά την διαγραφή του τελευταίου. Ξέρω όμως καλά ότι ο Περιφερειάρχης έχει ξεχωριστή δυναμική και ως καλός προπονητής με μια – δυο εσωτερικές κινήσεις θα επαναφέρει και πάλι την ομάδα στα ίσα της.