Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ταξιδεύουμε για την Υγεία από το Νοσοκομείο Υγεία και το Δήμο Καρπενησίου 1200 Ασθενείς/3500 εξετάσεις



Καρπενήσι, 22 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και φαρμακευτικό/υγειονομικό υλικό στους κατοίκους της Ευρυτανίας προσέφερε το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, σε συνεργασία με το Δήμο Καρπενησίου, μέσω του προγράμματος «Ταξιδεύουμε  για την Υγεία».
Συγκεκριμένα, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, κλιμάκιο 56 εθελοντών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, που αποτελούνταν από 26 ιατρούς ,14 διαφορετικών ειδικοτήτων, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό ταξίδεψε στο Καρπενήσι, όπου εξέτασε περίπου 1.200 κατοίκους της Ευρυτανίας και πραγματοποίησε 3.500 δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις.
Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν από ομάδα γιατρών που περιλάμβανε τρεις παθολόγους, τέσσερις καρδιολόγους, δύο χειρουργούς, δύο οφθαλμίατρους, δύο παιδίατρους, πλαστικό χειρουργό, αγγειοχειρουργό, δύο γυναικολόγους, δύο ορθοπεδικούς, δύο ωτορινολαρυγγολόγους, δύο ακτινοδιαγνώστες, αναισθησιολόγο, ουρολόγο και πνευμονολόγο στο Συνεδριακό Κέντρο του Καρπενησίου που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα με εξοπλισμό που μεταφέρθηκε για το σκοπό αυτό, με οχήματα του ΥΓΕΙΑ.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, περιλάμβαναν αιματολογικούς ελέγχους, pap test, υπερηχογραφήματα σώματος και αγγείων, καρδιογραφήματα και triplex καρδιάς, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 15 μικροχειρουργικές επεμβάσεις.
Παράλληλα, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ δώρισε στο νοσοκομείο Καρπενησίου ένα παιδιατρικό τροχήλατο καρότσι αναζωογόνησης με τον εξοπλισμό του κι έναν έγχρωμο υπερηχοτομογράφο.
Ο Δήμαρχος  Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω  θερμά τους εκπροσώπους του Ομίλου ΥΓΕΙΑ για τη σημαντική προσφορά τους στον τόπο μας.  Ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, οι ανάγκες της περιοχής είναι μεγάλες τόσο για ιατρικές όσο και εργαστηριακές υπηρεσίες. Η πρωτοβουλία του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ υπήρξε πολύ σημαντική για εμάς, αφού δόθηκε η ευκαιρία σε εκατοντάδες δημότες μας να εξεταστούν. Η Δημοτική Αρχή και το προσωπικό του Δήμου συνεργάστηκαν άψογα με όλους τους εθελοντές του ΥΓΕΙΑ, τον καθένα από τους οποίους και θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω προσωπικά. Ο Δήμος Καρπενησίου προσπαθεί να σταθεί δίπλα στις ανάγκες των δημοτών του εξασφαλίζοντας σημαντικές παροχές και υπηρεσίες. Το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, με την πρωτοβουλία του αυτή, μας έδωσε ένα μάθημα ζωής και προσφοράς, το οποίο επιβράβευσε η αθρόα συμμετοχή των δημοτών μας».