Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ»




          Κύριε Διευθυντά

         Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, ο τρόπος που επιλέξατε να τοποθετηθείτε έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με την ευκαιρία δημοσίευσης ανακοίνωσης της Ν.Ε. Ευρυτανίας.
Ο σχολιασμός απόψεων και θέσεων των πολιτικών κομμάτων είναι αποδεκτός και αναγκαίος, αρκεί  να έχει τα στοιχείο του σεβασμού και της αντικειμενικότητας .
Δεν είναι συνηθισμένο όμως  να επιλέγονται,  με εμφανείς τίτλους, δυσμενείς και απαξιωτικοί σχολιασμοί,   με φανερό  σκοπό  τον προιδεασμό και  την καθοδήγηση του αναγνώστη.
Είναι γνωστή σε μας  η εχθρότητα και επιθετικότητα που επιδεικνύετε  κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιλαμβανόμαστε ότι έχετε τους δικούς σας λόγους να το κάνετε εξυπηρετώντας με τον καλύτερο κατά τη γνώμη σας τρόπο, συγκεκριμένες πολιτικές, κόμματα και πρόσωπα.
Και δεν είναι η πρώτη φορά. Περιμέναμε από την  εφημερίδα σας  που την τιτλοφορείτε και σαν  «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» να κρατά τουλάχιστον τα προσχήματα.
Δυστυχώς με τίτλους που εσείς αυθαίρετα επιλέγετε,  ή σχολιάζετε με εμφανή τρόπο  εκτός κειμένου, δίνετε την κατεύθυνση στον αναγνώστη πολύ πριν δει  τις δικές μας απόψεις.
Θα ήταν πιστεύουμε πιο τίμιο και ειλικρινές  εάν μας ξεκαθαρίζατε  ότι δεν επιθυμείτε να    φιλοξενείτε κείμενα και απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και των εκπροσώπων του.
       Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι στα συνέδρια όλων των κομμάτων συζητείται και αποφασίζεται το γενικό πλαίσιο της πολιτικής δράσης και όχι ξεχωριστό πλαίσιο  για κάθε νομό.
           Το ψευδεπίγραφο ενδιαφέρον «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ», το δικό σας και κυρίως των προβαλλόμενων  από την εφημερίδα σας  προσώπων και απόψεων είναι δυστυχώς γνωστό.  Το  διακινούν   αυτοί που θέλουν να παραπλανούν τους συμπολίτες μας αφού έχουν ήδη λάβει  σε βάρος τους εξοντωτικά μέτρα.
          Εμείς δεν θα είμαστε ποτέ αυτοί που θα χτυπήσουμε στην πλάτη ή θα αναλωθούμε σε χειραψίες από δήθεν φιλικό ενδιαφέρον και ύστερα θα πάμε στη βουλή να ψηφίσουμε περικοπές, απολύσεις, χαράτσια και φόρους. Και το χειρότερο ίσως?  Να κάνουμε και μερικές ερωτήσεις στους υπουργούς δήθεν  «για την Ευρυτανία». Δεν έχουμε εκπαιδευτεί  στην υποκριτική και ούτε το θέλουμε.
Εμείς δεν ψηφίσαμε τις απολύσεις των εκπαιδευτικών και των δημοτικών αστυνομικών και στην Ευρυτανία  και κατόπιν να σας δώσουμε συνέντευξη  για να δικαιολογήσουμε την πράξη μας.
Εμείς δεν ψηφίσαμε νόμους για την αποψίλωση ή και τη διάλυση των υπηρεσιών και του Νομού μας και μετά να εκδηλώσουμε δήθεν το ενδιαφέρον.
Εμείς δεν ψηφίσαμε  τις  εξοντωτικές περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και άλλων κοινωνικών παροχών και μετά να ζητάμε εξαιρέσεις που δεν μπορούν να γίνουν μόνο για την Ευρυτανία.
        Η Ευρυτανία αποτελείται και αυτή από τις ίδιες κατηγορίες πολιτών  όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα,  μισθωτούς συνταξιούχους, αγρότες-κτηνοτρόφους, επαγγελματίες. Η  πορεία και το μέλλον της  δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί. Όταν μάλιστα έχει και τέτοιους εκπροσώπους ακόμα χειρότερα!
     Τα δεινά των Ευρυτάνων  δεν προέκυψαν  «ως δια μαγείας»  ή «ως φυσική καταστροφή»  για να ενημερωθούν οι αρμόδιοι με ερωτήσεις και επερωτήσεις αλλά είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής που ασκείται.
     Οι   Ευρυτάνες συμπολίτες  μας γνωρίζουν την πραγματικότητα  διότι την βιώνουν  καθημερινά. Δεν χρειάζονται την καθοδήγησή των τοπικών εκδοτών  για να διαβάσουν ένα κείμενο.  Εκτός εάν και  εσείς  «εζηλώσατε την δόξαν» των μεγάλων εκδοτών και καναλαρχών.

Παρακαλώ να δημοσιευθεί η παρούσα επιστολή στο φύλλο της εφημερίδας σας

                           ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ