Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Επιτυχία σημείωσε για άλλη μια φορά η εκδήλωση της ΟΕΣ που πραγματοποιήθηκε στο ειδυλλιακό τοπίο του Καρπενησίου ,στο Κεφαλόβρυσο την Κυριακή 15-07-2013, γιορτάζοντας τα 25 χρόνια παρουσίας της στα Ευρυτανικά δρώμενα,




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιτυχία σημείωσε για άλλη μια φορά  η εκδήλωση της ΟΕΣ  που πραγματοποιήθηκε στο ειδυλλιακό τοπίο του Καρπενησίου ,στο Κεφαλόβρυσο την Κυριακή 15-07-2013, γιορτάζοντας τα 25 χρόνια παρουσίας της στα Ευρυτανικά δρώμενα,  που  ως Δευτεροβάθμιο Σωματείο  του Νομού   αποτελεί  το συλλογικό όργανο όλων των πολιτιστικών σωματείων  της Ευρυτανίας, με αδιάλειπτη παρουσία , στη παράδοση ,στην ιστορία και του πολιτισμού  του τόπου .
  Η Λειτουργία έγινε στο εκκλησάκι  του Ι. Ν. του Αγίου Μάρκου  Ευαγγελιστή σε μια κατανυκτική , ατμόσφαιρα  χοροστοτούντος του  σεβασμιότατου πατέρα , Αγαθάγγελου και συνιλειτουργούντος του Γεωργίου Χρυσαφογιώργου.

Στον προαύλιο χώρο έγινε η αρτοκλασία ,και στην συνέχεια ο κόσμος μεταφέρθηκε  στο Κεφαλόβρυσο .Η εκδήλωση άρχισε σύμφωνα με το πρόγραμμα με τις ομιλίες  και τις προσφωνήσεις των επισήμων, εν συνεχεία  ο  Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Λάμπρος Καρράς, καλωσόρισε τον κόσμο που βρέθηκε στο αντάμωμα, αφού ευχαρίστησε τον Δήμο Καρπενησίου για την οικονομική βοήθεια  για την διενέργεια του ανταμώματος εντάσσοντας το στις Γιορτές του Δάσους του Δήμου  που σήμερα  ξεκινούν με το Αντάμωμα της ομοσπονδίας ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές         της διοργάνωσης.     Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Καρράς αναφέρθηκε  στα 25 χρόνια της Ομοσπονδίας, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ενώ τόνισε ότι το μέλλον της ΟΕΣ ανήκει στα νέα άτομα, και έκανε έκκληση  στην νεολαία για ακόμη μια άλλη φορά να λάβουν μέρος στα τεκταινόμενα τόσο της ΟΕΣ , όσο και των συλλόγων για να υπάρξει συνέχεια.
Μετά από τον πρόεδρο Λάμπρο Καρρά η οργανωτική Γραμματέας Αγγελική Σκοτίδα  στην ομιλία της τόνισε  ότι όλοι μας πρέπει , με «ψηλά το κεφάλι» να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, τις όποιες διαφορές είχαμε ή έχουμε μεταξύ μας, σε όλα τα επίπεδα, να προτείνουμε και να αναδεικνύουμε  άτομα ικανά, έντιμα και με αγάπη και μεράκι για το τόπο μας,  που μπορούν και έχουν την γνώση της εποχής, το σεβασμό στην ιστορία αλλά και το μεράκι να δουλέψουν για αυτόν.
Είμαστε λαός περήφανος, φυλή ξεχωριστή, και  το Αντάμωμα για μας είναι δέσμευση ηθική και προσωπική.
Εύχομαι η δύναμη και η θέληση να μη λείψει από κανένα μας.
 Εν συνεχεία αναφέρθηκε  στην έκδοση του Λευκώματος & προέβηκε  σε συνοπτική ανακοίνωση σχετικά με  Λεύκωμα της ΟΕΣ,  ότι λόγω πληθώρας της ύλης που συγκεντρώθηκε μετά την ταξινόμηση θα εκδοθεί ειδικός τόμος του οποίου η παρουσίαση θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα και στο Καρπενήσι , στις αρχές Δεκεμβρίου, και έκανε έκκληση –παράκληση  σε όσους συλλόγους -μέλη και μη της Ομοσπονδίας ή μέλη των συλλόγων έχουν στο αρχείο τους υλικό που αφορά την ΟΕΣ να  το αποστείλουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην οδό Κλεισθένους 17  στην Αθήνα .Τέλος ευχαρίστησε τους Προέδρους και τους εκπροσώπους των πολιτιστικών σωματείων της ΟΕΣ για την παρουσία τους.
Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας Ρέκκα –Τζανάκου Νίκη έκανε την προσφώνηση των επιτυχόντων  Ευρυτανόπουλων  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το έτος 2012 και επέδωσε τους Επαίνους.
 Η προσέλευση του κόσμου  ήταν πολύ καλή με δεδομένη την οικονομική κρίση που έχει αγγίξει όλους, και πραγματοποιήθηκε σε μία δυσκολότατη περίοδο για το τόπο  μας και τους συμπολίτες μας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα χορευτικά συγκροτήματα του πολιτιστικού συλλόγου Καρπενησίου και του συλλόγου Λειβαδιάς τα ΑΓΡΑΦΑ  έκλεψαν την παράσταση  σε όλη την διάρκεια του Ανταμώματος, τους ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε τους προέδρους κ Χατζοπούλου Μαρία και κ Καπλάνη κων/νο  για την συμμετοχή τους και την συνέχιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και το απέδειξαν χορεύοντας μερικούς χορούς και οι δύο σύλλογοι μαζί.
Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι ο σύλλογος Λειβαδιάς τα ΑΓΡΑΦΑ είχε συμμετοχή με  δύο λεωφορεία και ο Πανευρετανικός σύλλογος Αγρινίου με ένα, τους ευχαριστούμε θερμά.
Η Ορχήστρα  του Ζάγκα Κων/νου από το Αγρίνιο διασκέδασε τους παρευρισκομένους    στήνοντας ένα αυθεντικό ευρυτανικό γλέντι έως αργά το απόγευμα .
Τίμησαν  με την παρουσία τους οι:
ΟΙ   σεβασμιότατοι  πατέρες , Αγαθάγγελος και  Γεωρ,Χρυσαφογιώργος, και πατέρας Δημήτριος Σκόνδρας από την Γρανίτσα. Ο Βουλευτής του Νομού κ Κοντογιώργος Κων/νος μετά της συζύγου του ,  Ο  Αντιπερειφεριάρχης κ Καραμπάς Βασίλειος , και οι  Βουλευτές Τέρενς Κουίκ, Ραχήλ Μακρή, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι κ Τσιτσάνης Λάμπρος, Σκαλπιάνης Ταξιάρχης,   Ζιώγας Γεώργιος περιφερειακός Σύμβουλος  Βοιωτίας.
  Τον δήμαρχο Καρπενησίου εκπροσώπησαν  κ. Σουλιώτης Νίκος ,και  Λάππας , Αντιδήμαρχοι του Δήμου Καρπενησίου,  και από την γραμματεία η κ Έλλη Καλύβα   Ο Διευθυντής του Αστυνομικού τμήματος Καρπενησίου κ Κατσαρός   ,και ο πολιτευτής του Νομού με  κόμμα των ΑΝΕΛ  κ Κων/νος Μπακόλας, Ο κ, Δημητρόπουλος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων , και Τσιώλης Δημ Αντιδήμαρχος, κ Γκορόγιας  δημοτικός σύμβουλος από  τον Δήμο Αγράφων, και κ Λαθύρης Κ. πρόεδρος της ΝΟΔΕ  Ευρυτανίας  Κατσιφός  Ευαγ.  γραμματέας του ΠΑΣΟΚ  Ευρυτανίας και Κουτσιοπιάς Αθανάσιος πρώην πρόεδρος της ΟΕΣ ο κ. Καραστσίκης  πρόεδρος του Νοσοκομείου Καρπενησίου, ο κ. Καραγιάννης Παναγιώτης πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Καρπενησίου,  από  χώρο της επιχειρηματικότητας κ. κ. Ξένη Μαντζούφα   του  ξενοδοχείο  Ελβετία. Η Γκαρίλα Γεωργία Δημοτική Σύμβουλος  του Δήμου Καρπενησίου & Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών φουρνάς, από την Αδελφότητα  Γρανιτσιτών κ Μουρτζιάπης Γεώργιος, από τον   Εξωραϊστικό συλλόγου Αγίου Γεωργίου –Παλαιωχορίου –Νεοχωρίου-Επισκοπής η  κ Καρατζούνη –Γκορόγια,, από τον σύλλογο Αμπλιάνης ο ΣΤΕΓΚΟΣ η Μαρία Σταμποπούλου , Από την μακρινή Αυστραλία ο ταμίας του συλλόγου Ευρυτάνων  Μελβούρνης κ Πότσιος Χρήστος,   Επινιανών, Μαράθου κ Σβερώνης Ταξιάρχης  πρόεδρος και Δημοτικός σύμβουλος Αγράφων , από το σύλλογο Μοναστηράκι ΄΄ Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ΄΄ ο κ.  Θωμάς Θεωδορογιάννης, από τον σ’υλλογο  Σιβίστας η κ.  Τσατσούλη Ελένη , Μυρίκης  κ Καρράς, , Μαυρομάτας κ Ρέκκα-Νίκη & Ντότσικα Σοφία ,  από τον σύλλογο Τριποταμιτών η κ.Λάμπου Παναγιώτα Πανευρετανικού συλλόγου κ Πεσσήνης  και κ, Κονιαβίτης ,Συλλόγου Ευρυτάνων Λειβαδιάς τα Άγραφα κ Καπλάνης Κων/νος και Χρυσικός , Ζαλοκώστας  Κλεομένης από τον Σύλλογο Ευρυτάνων Β. Ελλάδος το Βελούχι,   Κολοκώτσιος Βασίλειος Πρόεδρος  του συλλόγου Κεφαλοβρυσιωτών , o  Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου   η Πρόεδρος κ Μαρία  Χατζοπούλου  και ο πρώην πρόεδρος κ Τσιούρης, από τον Σύλλογο Φουρνιωτών  Τσέλος Πέτρος  , από την Ενωση Απανταχού Ευρυτανισσών για την Αειφόρο Ανάπτυξη της Ευρυτανίας η κ  Σταθοπούλου Ελένη, από τον σύλλογο Παπαρουσίου,  ο κ Βλασόπουλος Παναγιώτης και η Ντανά Ελένη,  και πάρα πολλοί άλλοι συμπατριώτες – συμπατριώτισσες και φίλοι -φίλες, που τίμησαν με την παρουσία τους το Αντάμωμα της ΟΕΣ και τους ευχαριστούμε   για την συμμετοχή τους.
  Αθήνα 15-07-2013               Δ. Σ