Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καρπενήσι, 13 Μαΐου 2013.
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
Αρ. Πρωτ.: 1466
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣΤαχ. Δ/νση
: Γ. Καραϊσκάκη 1

Ταχ. Κώδικας
: 36100 Καρπενήσι

Τηλέφωνο
: 2237350709-10

Η 19η Μαΐου, ημέρα της αποβίβασης του Κεμάλ Ατατούρκ στην Τραπεζούντα το 1919, που σηματοδοτεί την έναρξη της πιο βίαιης φάσης του σχεδίου του αφανισμού του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Νεότουρκους, έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μνημόσυνο για όλους αυτούς τους ανθρώπους που, αν και ήταν μακριά από τον εθνικό κορμό της ελληνικής χερσονήσου και των δυτικών παραλίων της Μικράς Ασίας, δημιούργησαν έναν θαυμάσιο πολιτισμό, πάλεψαν για την επιβίωσή τους για περίπου τρεις χιλιάδες χρόνια και αφανίστηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες αντιμετωπίζοντας τον τουρκικό εθνικισμό.

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της ημέρας αυτής θα πραγματοποιηθούν:
·         Γενικός σημαιοστολισμός, από την ογδόη (8η) πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου, της 19ης Μαΐου 2013.
·         Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 19ης Μαΐου 2013 μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης.
·         Έπειτα από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τέλεση δοξολογίας- επιμνημόσυνης δέησης στον  Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον Ιερό κλήρο της πόλης, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Νικολάου.
Το πρόγραμμα αυτό έχει θέση επίσημης πρόσκλησης.


Ο Αντιπεριφερειάρχης

Βασίλειος Καραμπάς