Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η σύμβαση κατασκευής του 5ου Ενιαίου Λυκείου Λαμίας προϋπολογισμού 8.000.000 €.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ                                                                    

Λαμία 15-4-2013

                                                                             
ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – 5ο Ενιαίο Λύκειο Λαμίας.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Φθιώτιδας με προϋπολογισμό 8.000.000 € και παρά την αναστολή του προγράμματος, εγκρίθηκε κατ΄εξαίρεση η χρηματοδότηση και υπογραφή της σύμβασης.


Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό και μεγάλο έργο για τη Λαμία. Σημαντικό και άμεσης προτεραιότητας προκειμένου να λυθούν τα κρίσιμα προβλήματα στέγασης του 5ου Λυκείου και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολικό κτίριο στην περιοχή Ρεβενίων – Καλυβίων Λαμίας . Μεγάλο, αφού έχει δυναμικότητα περίπου 520 μαθητών και κατασκευάζεται σε οικόπεδο επιφάνειας περίπου 10 στρεμμάτων.
Ειδικότερα, με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται η κατασκευή ολοκληρωμένου τμήματος (τμήμα Α1 & τμήμα Β) του σχολικού κτιρίου του 5ου Ενιαίου Λυκείου Λαμίας, που περιλαμβάνει πλήρεις οικοδομικές, υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για:
-          Κτίριο συνολικού εμβαδού 3.528 τετραγωνικών μέτρων
-         Ημιυπαίθριους 1.000 τετραγωνικών μέτρων
-         Εξώστες 600 τετραγωνικών μέτρων
-         Διαμόρφωση περιβάλλοντα – αύλειου χώρου 3.500 τετραγωνικών μέτρων

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα παραδοθούν 13 αίθουσες διδασκαλίας, 4 εργαστήρια φυσικοχημείας, 1 εργαστήριο πληροφορικής, 2 εργαστήρια τεχνολογίας, 8 αίθουσες μαθημάτων ξένων γλωσσών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βοηθητικοί, κοινόχρηστοι και χώροι διοίκησης, καθώς και κλειστό γυμναστήριο και υπαίθριοι χώροι άθλησης.

Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς «Όλα τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια είναι σημαντικά, χρήσιμα και αναγκαία. Όμως η κατασκευή του 5ου Ενιαίου Λυκείου Λαμίας έχει μια ξεχωριστή σημασία, αφού είναι ένα έργο – πραγματική και ριζική λύση στα χρόνια προβλήματα στέγασης του σχολείου. Είναι ένα έργο που μελετήθηκε και εντάχθηκε από την πρώην Νομαρχία στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Φθιώτιδας, που δυστυχώς, λόγω των ασφυκτικών δημοσιονομικών της χώρας και του περιορισμού των εθνικών πόρων μπήκε σε αναστολή. Εμείς ως Περιφέρεια, που λειτουργεί με συνέχεια και συνέπεια και με βάση τις άμεσες προτεραιότητες της κοινωνίας της Στερεάς Ελλάδας, ασκήσαμε σειρά πιέσεων και παρεμβάσεων, έτσι ώστε να ξεκινήσει και να χρηματοδοτηθεί το έργο. Εξασφαλίσαμε λοιπόν την κατ΄εξαίρεση υπογραφή της σύμβασης και είμαστε στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε άμεσα στην έναρξη κατασκευής ενός μεγάλου και σύγχρονου σχολείου στη Λαμία.
Με την ίδια συνέπεια θα συνεχίσουμε, εξαντλώντας κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε, να δρομολογήσουμε και να υλοποιήσουμε περισσότερα για τον τόπο και την κοινωνία»