Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ο συμπατριώτης μας πιανίστας Μάρκος Κώτσιας σε μελοποιημένα ποιήματα του Καβάφη.


Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών με την παρουσία πολλών Ευρυτάνων συμπατριωτών μας που ζουν και εργάζονται στην Πάτρα,

την Δευτέρα 18 Φλεβάρη, ο συμπατριώτης μας πιανίστας Μάρκος Κώτσιας συνόδευσε με το πιάνο του μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες σοπράνο, την Σόνια Θεοδωρίδου και την πολυφωνική παιδική χορωδία της Πάτρας σε μελοποιημένα από τον Αθ. Σίμογλου ποιήματα του Καβάφη, υπό την διεύθυνση του Θεοδ. Ορφανίδη.
Ο Μάρκος Κώτσιας παίξιμο του, καταχειροκροτούμενος από το κοινό, ανάδειξε το ιδιαίτερο ταλέντο του και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για ένα διακεκριμένο συμπατριώτη μας μουσικό.
Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια του «2013. Έτος Καβάφη» με την συμπλήρωση 150 χρόνων από την γέννηση του ποιητή, ανάλογες εκδηλώσεις προβλέπεται να πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και τις Ευρώπης και αξίζει να σημειώσουμε την επικαιρότητα των ποιημάτων του στις μέρες της κρίσης που ζει η χώρα μας.
Σε αυτά τα πλαίσια στην μεγάλη αίθουσα του ΠΑΛΛΑΣ στην Αθήνα την Τρίτη 26 φλεβάρη 2013 και ώρα 9.00 το βράδυ επαναλαμβάνεται το αφιέρωμα με τους ίδιους συντελεστές.
Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας ανάλογη εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί και στην κοντινή μας πόλη της Λαμίας.