Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940




Αρ. Πρωτ. 11                                                    Κυριακή 28 Οκτώβριου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28η Οκτωβρίου 1940. Το έπος του ΄40  μια από τις λαμπρότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Ο λαός μας βροντοφώναξε «ΟΧΙ» και αντιστάθηκε, όπως γνώριζε να το κάνει σε κάθε δύσκολη στιγμή της μακραίωνης ιστορίας του.
Το 1940 στην Ευρώπη : Η οικονομία της Γερμανίας, μετά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο βρισκόταν σε μεγάλη κρίση. Την κρίση εκμεταλλεύεται ο Αδόλφος Χίτλερ, ο οποίος ιδρύει το Εθνικοσοσιαλιστικό ή Ναζιστικό κόμμα.

Ο Χίτλερ στοχεύει σε δικτατορία και για να το πετύχει στηρίζεται στη βία.
Οργανώνει τα Τάγματα Εφόδου, από τα οποία θα προέλθουν τα περιβόητα SS, και η  Γκεστάπο.
Αφού κατάργησε τα κόμματα και τη Βουλή, εγκαθίδρυσε τη δικτατορία του Γ΄ Ράιχ. Στη Γερμανία δημιουργούνται στρατόπεδα συγκέντρωσης,
Η ναζιστική Γερμανία εφαρμόζοντας το σχέδιο, με τον "πόλεμο Αστραπή" μέσα σε δύο χρόνια (1940-1941) καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Σύμμαχός της η Ιταλία.

28η Οκτωβρίου 2012 . Η Ελλάδα παραδομένη στους τοκογλύφους-δανειστές της με ηγεσίες και κυβερνήσεις σε διατεταγμένη υπηρεσία διάλυσης του έθνους-κράτους εξαθλιώνουν και διαλύουν την Ελληνίδα τον Έλληνα πολίτη!
Η Ελλάδα τσακισμένη με τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών της στους Γερμανούς και με μια διαρκή ρήτρα εσωτερικής υποτιμήσεως στην πλάτη του Έλληνα πολίτη!
Κιγκλιδώματα, φράκτες και ορδές διμοιριών των ΜΑΤ αλλά και μετακινήσεις ακόμη και συνοριακών φρουρών για τις παρελάσεις.
Τι ειρωνεία! Λαός αποκλεισμένος με απαγόρευση προσέγγισης της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του και απομόνωση από τους εορτασμούς για το ιστορικό «ΟΧΙ» ! «Αποστειρωμένες  παρελάσεις»


Για μας παιχνίδι ο πόλεμος και το ντουφέκι γλέντι .
Τα βόλια που σφυρίζουνε δε σκιάζουν το λεβέντη .
Κι είναι χαρά , πατρίδα μου , για σε να πολεμήσω
Και τη ζωή που μου 'δωσες να σου τη δώσω πίσω .
Ενας στρατός με μια καρδιά , σε μια φωνή θ' ακούμε :
« Ελεύθεροι πεθαίνουμε και δούλοι εμείς δε ζούμε !»


Η στιγμή για το μεγάλο ΟΧΙ έχει φτάσει!
Καλό Αγώνα Έλληνες, καλή Λευτεριά!


Για την συντονιστική Ευρυτανίας

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας
Πολιτευτής νομού Ευρυτανίας
Μέλος του κοινοβουλευτικού τομέα ευθύνης Ανάπτυξης
Μεταφορών Υποδομών& Δικτύων