Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Η ακυβερνησία «διαλύει»την ... Ρόδο!


ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Εξαιτίας της διαρκούς ακυβερνησίας, που εμποδίζει την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού και την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών των δημοτών, οι υπηρεσίες του δήμου της Ρόδου οδηγούνται σε διάλυση δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα.

«Ο δήμος πλήττεται από την διαρκή ακυβερνησία», δήλωσε, μιλώντας αποκλειστικά στην «ΠΡΟΟΔΟ», ο Παύλος Τσίπρας, Γενικός Γραμματέας του δήμου της Ρόδου. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει, πως δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία πρόσληψη, στο δήμο της Ρόδου αλλά και στις επιχειρήσεις του, εάν πρώτα δεν πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
Η διαδικασία εκτέλεσης των προσλήψεων, όπως είχε αποκαλυφθεί από την «ΠΡΟΟΔΟ», εδώ και αρκετό καιρό, διεκόπη στις 11 Απριλίου, εξαιτίας του προγραμματισμού διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, προκαλώντας σωρεία προβλημάτων. Σήμερα όμως το πρόβλημα αυτό εντείνεται εξαιτίας της ακυβερνησίας της χώρας.
Στον ενιαίο δήμο της Ρόδου θα έπρεπε ήδη να είχαν προ¬χωρήσει οι προσλήψεις περίπου 168 ατόμων, για ανταπο¬δοτικές θέσεις εργασίας, οι προσλήψεις δίμηνων θέσεων απασχόλησης, περίπου, επίσης 168 ατόμων, η απασχόληση περίπου 120 ατόμων από τα προγράμματα αυτεπιστασίας, η πρόσληψη 173 ατόμων, στο δήμο αλλά και στα κέντρα Α.Μ.Ε.Α, μέσω του προγράμματος της κοινωνικής εργασίας αλλά και η απασχόληση πάνω από 50 ατόμων στις τουριστικές επιχειρήσεις του δήμου της Ρόδου ή διαφορετικά των δημοτικών καταστημάτων της εταιρείας «Πηγές Καλλιθέας ΑΕ».
Τα δύο μάλιστα, εκ των ανωτέρων προγραμμάτων, είναι επιδοτούμενα από το κράτος, δηλαδή οι αρμόδιες υπηρε¬σίες αντί να πληρώνουν ανεργία θα πλήρωναν την απασχόληση μίας μερίδας πολιτών, που θα τους παρείχε και υπηρεσίες. Όλες δε οι προσλήψεις, εκτός των δίμηνων συμβάσεων, θα γινόντουσαν μέσω ΑΣΕΠ και έτσι δεν θα προέκυπτε πρόβλημα «προεκλογικών βολεμάτων ημετέρων».
Οι προσλήψεις, που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και αρ¬κετό καιρό, επηρεάζουν τελικά, σε μεγάλο βαθμό, την ει¬κόνα της Ρόδου, αφού η μεγαλύτερη μερίδα εξ αυτών θα απασχολούντο στους τομείς της καθημερινότητας, δηλαδή στην καθαριότητα, το πράσινο, τον αθλητισμό (εφαρμογή του προγράμματος άθλησης στα πάρκα) και στην εκτέλεση τεχνικών έργων. Τομείς στους οποίους ο δήμος της Ρόδου, καταγράφει σοβαρότατο πρόβλημα.
Από την άλλη μεριά, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στην λειτουργία των δημοτικών καταστημάτων, που ετοιμάζονται να βάλουν «λουκέτο» εν μέσω της τουριστικής περιόδου, τινάζοντας στον αέρα τον οποιοδήποτε οικονομικό προϋπολογισμό και οδηγώντας σε μαρασμό ιστορικές επιχειρήσεις του νησιού, που εκτός των άλλων προβάλλουν και την μοναδικότητα του τόπου μας, στο εξωτερικό, όπως είναι οι Πηγές Καλλιθέας και η Κοιλάδα των Πεταλούδων. Καταστήματα που έδιναν την δυνατότητα εισροής τεράστιων χρηματικών ποσών στην επιχείρηση πέραν του γεγονότος της αξιοποίησης της δημοτικής ακίνητης περιουσίας.