Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Οργασμός έργων στο Δήμο της Ρόδου Νότιο Αιγαίο Οργασμός έργων στο Δήμο της Ρόδου



Επισκέψεις σε μεγάλα αλλά και μικρότερα έργα που εκτελούνται στην πόλη της Ρόδου πραγματοποίησε σήμερα (Τρίτη) ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών τους.

Ο δήμαρχος Ρόδου επισκέφτηκε το πρωί το Τμήμα Προμηθειών της Διεύθυνσης Οικονομικών και είχε συνομιλία με το προσωπικό σε θέματα προμηθειών και διαγωνισμών.
Το θέμα που τους απασχόλησε ιδιαίτερα ήταν η αντιμετώπιση του γεγονότος ότι ενώ οι διαδικασίες προχωρούν πια στο μισό χρόνο, οι διαγωνισμοί αποβαίνουν άγονοι στο 50%. Και μάλιστα σε προμήθειες σημαντικές όπως τα καύσιμα ή τα τρόφιμα των παιδικών σταθμών. Σε κάθε περίπτωση η υπηρεσία δήλωσε πιο έμπειρη από πέρσι, οπότε η φετινή χρονιά θα είναι σαφώς καλύτερη από την περσινή.

Ακολούθως επισκέφτηκε την περιμετρική οδό, από την νέα Μαρίνα έως τη Ρόδου-Καλλιθέας, ένα έργο ημιτελές αφού εκκρεμεί η σηματοδότηση και η τοποθέτηση φαναριών, παρεμβάσεις που θα ξεκινήσουν σύντομα.
Νότιο Αιγαίο Οργασμός έργων στο Δήμο της Ρόδου



Κατόπιν, συνοδευόμενος και από το Γενικό Γραμματέα του δήμου κ. Παύλο Τσίπρα επισκέφτηκε τη νέα μαρίνα και διαπίστωσε καθυστέρηση στην εκτέλεση των χερσαίων εγκαταστάσεων που απαιτούνται προκειμένου να λειτουργήσει, κατά τη διάρκεια της σαιζόν, με τις βασικές της εγκαταστάσεις. Για το λόγο αυτό κάλεσε το μεσημέρι στο γραφείο του τους εκπροσώπους της εργολήπτριας εταιρείας κ.κ. Θωμά Τρανταφύλλου και Δημήτρη Στρίκο και ζήτησε την επίσπευση των εργασιών. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της εταιρείας έθεσαν το θέμα της παροχής ρεύματος από τη ΔΕΗ που έχει απασχολήσει επανειλημμένα το δήμαρχο.

Αργότερα ο Δήμαρχος επισκέφτηκε το πανεπιστήμιο Αιγαίου και ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο της εργολήπτριας εταιρείας για τα έργα που ξεκίνησαν, τις τελευταίες 15 ημέρες, στο κτήριο της 7ης Μαρτίου, η ολοκλήρωση των οποίων θα επιλύσει, σε σημαντικό βαθμό, το κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, στο χρονοδιάγραμμα του 1,5 έτους στο οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί το έργο, με βάση μια πλήρη στατική μελέτη η οποία έγινε θα ενισχυθεί το κτήριο και θα προχωρήσει η πλήρης ανακαίνισή του.

Ο δήμαρχος ζήτησε από τον εκπρόσωπο της εταιρείας «ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ» να απασχολεί συνεργεία από ντόπιους εργάτες και επαγγελματίες .

Ο δήμαρχος, τέλος, έκανε αυτοψία στα έργα στην οδό Αγίου Γεωργίου, η πλακόστρωση της οποίας ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η προβλεπόμενη ασφαλτόστρωσηhttp://www.perifereianews.com
ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου  Ρόδου κ. Παύλος Τσίπρας
απο την βουλπη ευρυτανιας