Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΥΠΟΘΕΧΘΗΚΕ ΤΟΥΣ «ΑΤΡΟΜΗΤΟΥΣ ΙΠΠΕΙΣ»

Καρπενήσι, 19 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011 ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης μαζί με μικρούς μαθητές από τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Καρπενησίου, υποδέχθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης τα μέλη της Πανελλήνιας Αστικής Εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, «Φίλιπποι Μεγάλων Αποστάσεων-Ατρόμητοι Ιππείς». Δεκαπέντε άλογα με τους αναβάτες τους και τους συνοδούς τους ξεκίνησαν από την Πιερία, με κατεύθυνση το Μεσολόγγι, προκειμένου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την ηρωική Έξοδο.
Στην πορεία τους, πέρασαν και από το Δήμο Καρπενησίου, όπου το απόγευμα της Τετάρτης 13 Απριλίου κατέφθασαν στο Αθλητικό Κέντρο στο οποίο και διανυκτέρευσαν. Εκεί τους υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Κλεομένης Λάππας, ενώ ο Δήμος τους προσέφερε παραδοσιακά εδέσματα.
Το πρωί της Πέμπτης, οι Ιππείς βρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου. Εκεί συνάντησαν το Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη αλλά και περίπου τριακόσιους μαθητές από το 1ο, 2ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Νηπιαγωγείο. Ύστερα από την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, τα παιδάκια είχαν τη δυνατότητα να ρωτήσουν τους Ιππείς για τα άλογά τους, να φωτογραφηθούν μαζί τους και να ιππεύσουν.
Στη συνέχεια, και έπειτα από την ευχάριστη αυτή στάση, οι αναβάτες αναχώρησαν προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους. Οι μικροί μαθητές, έφυγαν από την Πλατεία κρατώντας στα χέρια τους γλαστράκια με λουλούδια που τους δώρισε ο Δήμαρχος, έτσι ώστε να καλωσορίσουν όλοι μαζί την άνοιξη και να δημιουργήσουν, μεταφυτεύοντας τα, το δικό τους κήπο