Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Συνάντηση Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη με τον αντιπρόεδρο Α’ της ΡΑΕ κ. Δημήτρη Ραχιώτη

Καρπενήσι, 5 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον αντιπρόεδρο Α’ της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κ. Δημήτρη Ραχιώτη.
Κατά τη συνάντησή τους, συζητήθηκε αναλυτικά το ζήτημα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ευρυτανία. Ο Δήμαρχος ζήτησε επίσημη ενημέρωση για τις άδειες που δόθηκαν μέχρι στιγμής αλλά και για το στάδιο υλοποίησης στο οποίο βρίσκονται. Επισήμανε δε, την έλλειψη ενημέρωσης της Δημοτικής Αρχής για το θέμα των αδειοδοτήσεων και τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία της ΡΑΕ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, αφού επέδωσε ιδιαίτερη σημασία στο φυσικό κεφάλαιο της Ευρυτανίας, στην ευαισθησία των δημοτών για το εν λόγω ζήτημα και το στόχο της νέας Δημοτική Αρχής για βιώσιμη ανάπτυξη, έθεσε τους τρεις όρους βάσει των οποίων ο Δήμος Καρπενησίου μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην περιοχή:
• Πρέπει να πληρούν στο έπακρο τα περιβαλλοντικά κριτήρια.
• Πρέπει να έχουν υψηλή ανταποδοτικότητα
• Πρέπει να υλοποιηθούν αφού προηγηθεί δημοψήφισμα στις τοπικές κοινωνίες
Επιπρόσθετα, κατέστησε σαφές ότι ο Δήμος Καρπενησίου πρέπει να έχει πλήρη γνώση των αδειών που δίνονται από την Αρχή στην περιοχή μας, μιας και η ένταξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο σπάνιο φυσικό περιβάλλον της Ευρυτανίας οφείλει να γίνεται πολύ προσεκτικά και αφού πρώτα έχουμε περιορίσει το κόστος και πολλαπλασιάσει το όφελος