Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ο βουλευτής Ευρυτανίας κ.Καρανίκας Ηλίας στην Μελβούρνη κοντά στους ομογενείς και τους Ευρυτάνες της Αυστραλίας




Η ομογένεια της Αυστραλίας γιορτάζει την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ο βουλευτής Ευρυτανίας κ.Καρανίκας Ηλίας στην Μελβούρνη κοντά στους ομογενείς και τους Ευρυτάνες της Αυστραλίας
H ομογένεια της Αυστραλίας ετοιμάζεται να τιμήσει δεόντως, με διάφορες εκδηλώσεις την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.
Σε αντίθεση με το Σίδνεϊ και την Αδελαΐδα όπου θα γίνουν, δυστυχώς, όπως και τα προηγούμενα χρόνια ξεχωριστοί εορτασμοί, στη Μελβούρνη ελληνισμός θα εορτάσει ενωμένος αυτή την Κυριακή την εθνική επέτειο της στο Μνημείο Πεσόντων (Shrine of Remembrance).
Εξάλλου, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, στο πλαίσιο της γενικότερης συμφιλίωσης που επέρχεται στις τάξεις της ομογένειας της Μελβούρνης, οι επίσκοποι Δέρβης και Μιλητουπόλεως θα ιερουργήσουν τον εορτάζοντα ναό του Ευαγγελισμού που είναι ο ιστορικότερος ελληνορθόδοξος ναός της Μελβούρνης με μια ιστορία άνω των εκατό χρόνων.
Η αντιπροσωπεία των Ελλήνων Βουλευτών στη Μελβούρνη
Τρία μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου θα εκπροσωπήσουν το Σώμα στον εορτασμό της εθνικής επετείου στη Μελβούρνη, την Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011. Πρόκειται για τους Ηλία Δημητρίου Καρανίκα, βουλευτή Ευρυτανίας (ΠΑΣΟΚ), Μάριο Γεωργίου Σαλμά, βουλευτή Αιτωλίας και Ακαρνανίας (ΝΔ) και Ιωάννη Ηλία Ζιώγα, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης (ΚΚΕ).
Οι τρεις αντιπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων.... θα επισκεφθούν την Αυστραλία προσκεκλημένοι της Επιτροπής Εορτασμού Εθνικής Επετείου. Αναμένονται στη Μελβούρνη την Παρασκευή, 25 Μαρτίου και θα αναχωρήσουν την Τρίτη, 29 Μαρτίου.
Αργά το απόγευμα της Κυριακής η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας διοργανώνει ειδική εκδήλωση στο οικημά της για να τιμήσει τους τρεις Ελληνες βουλευτές με τη συμμετοχή εκπροσώπων ομογενειακών οργανισμών και φίλων του οργανισμού.
Ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας, ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και επικεφαλής της διακομματικής Kοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας θα έχει συναντήσεις με ομογενειακούς και τοπικούς φορείς, το Σύλλογο Ευρυτάνων αλλά και τους εκπροσώπους του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας.ΟΙ πρώτες φωτογραφίες που μας έστειλε από την Μελβούρνη ο Χχρηστός Ποτσιος με τον Ηλία Δημητρίου Καρανίκα, βουλευτή Ευρυτανίας.