Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Υψηλοί τόνοι κατά του Πρωθυπουργού από τη ΝΔ

http://www.real.gr/Σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό από τη ΝΔ με αφορμή τα όσα είπε μετά τη Σύνοδο Κορυφής. "Πρωτοφανής ύβρις για τη Δημοκρατία " χαρακτηρίζει την αποστροφή Παπανδρέου "η αντιπολίτευση δεν δικαιούται να ομιλεί"

«Είναι πρωτοφανής ύβρις για το Δημοκρατικό Πολίτευμα και απρέπεια για τον Έλληνα Πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει σήμερα εκείνο το αλήστου μνήμης: «η Αντιπολίτευση δεν δικαιούται να ομιλεί» τόνισε ο Γιάννης Μιχελάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της οδηγεί την Οικονομία σε αδιέξοδο και την κοινωνία σε μαρασμό.

"Το Μνημόνιο δεν βγαίνει. Και δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τα έσοδα του πρώτου διμήνου, που έπεσαν 9% αντί να ανέβουν 8% όπως προβλεπόταν...
Και για αυτό ευθύνεται η Κυβέρνηση κι όσοι υποστήριξαν το Μνημόνιο" σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ αφήνοντας έτσι αιχμές τόσο για τον ΛΑΟΣ όσο και για τη ΔΗ. ΣΥ.

Ο κ. Μιχελάκης επέμεινε ότι οι στόχοι για εξυγίανση της οικονομίας και σε εθνικό και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο δεν θα επιτευχθεί χωρίς ανάπτυξη ενώ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να τοποθετηθεί για τη συμμετοχή ιδιωτών  στο ρίσκο των κρατικών ομολόγων.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επικαλέστηκε τόσο την Ιρλανδία όσο και την Πορτογαλία προκειμένου να επισημαίνει πως και οι δυο χώρες διαπραγματεύθηκαν σκληρά καθώς έγκαιρα, όπως συμπλήρωσε, είχαν αντλήσει κεφάλαια από την αγορά. "Σε αντίθεση με την Κυβέρνηση Παπανδρέου που πέρσι, ούτε άντλησε κεφάλαια όταν μπορούσε, ούτε και διαπραγματεύθηκε το παραμικρό» κατέληξε