Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Παρουσία Καραμανλή η Κ.Ο. της ΝΔ


Παρουσία Καραμανλή η Κ.Ο. της ΝΔ

26/11/2010 7:16:00 πμ Σωτηρόπουλος Στάθης









Πατήστε για μεγέθυνση

Κρίσιμη και ιδιαιτέρως σημαντική θεωρείται η συνεδρίαση της Κ.Ο της Ν.Δ. Ο Αντώνης Σαμαράς που θα πάρει πρώτος τον λόγο αναμένεται να πετάξει το γάντι σε όσους βουλευτές επιθυμούν να αποχωρήσουν από την ΝΔ να το πράξουν τώρα.

Δεν φαίνεται πάντως κανείς πρόθυμος να σηκώσει το γάντι – εκτός του Κώστα Καραγκούνη που όλα δείχνουν να είναι ανοικτά. Ο Γραμματέας της Κ.Ο έχει κάνει ένα γύρο τηλεφωνημάτων με όλους τους βουλευτές προκειμένου να πάρει μία γεύση των προθέσεων τους και στην συνέχεια ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΝΔ.

Για πρώτη φορά από την στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε την προεδρία του κόμματος η Κ.Ο θα είναι ανοιχτή και θα μιλήσουν όσοι βουλευτές το ζητήσουν. Οι περισσότεροι πάντως που έχουν εκφράσει την επιθυμία να πάρουν τον λόγο, πρόσκεινται στο στενό περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά και οι οποίοι αναμένεται να εξαπολύσουν βολές εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη.

Θα βάλει τέλος στην εσωστρέφεια – Σκληρή γλώσσα για την οικονομία

Η ομιλία του Προέδρου της ΝΔ δεν θα αναλωθεί στα εσωκομματικά και στο νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά στην οικονομική πολιτική και το μνημόνιο και αυτό το μήνυμα θα θελήσει να στείλει προς πάσα κατεύθυνση ο Αντώνης Σαμαράς.

Στην Ρηγίλλης εκτιμούν πως η Ντόρα Μπακογιάννη προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες προσφέροντας «σανίδα σωτηρίας» στην κυβέρνηση.

«Τους πολίτες δεν τους απασχολούν τα νέα κόμματα αλλά η οικονομία και τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση συρρικνώνοντας ακόμη περισσότερο το εισόδημά τους» είπε στο Real.gr συνεργάτης του Προέδρου της ΝΔ..

Ξενύχτησαν για την ομιλία

Οι τελευταίες λεπτομέρειες λένε, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς έγραφε μαζί με τον στενό του συνεργάτη Χρύσανθο Λαζαρίδη, μέχρι αργά χθες το βράδυ την ομιλία του πως ο Πρόεδρος στην αρχή της ομιλίας του θα μιλήσει για τα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του κόμματος του το τελευταίο διάστημα καλώντας όσους το επιθυμούν να ανοίξουν τώρα την πόρτα της εξόδου. Θα επιτεθεί με ιδιαίτερος σκληρή γλώσσα στην Ντόρα Μπακογιάννη κατηγορώντας την ευθέως πως «στηρίζει το ΠΑΣΟΚ για να πλήξει την ΝΔ».

«Η οικονομία πρέπει να δουλεύει για να παράγει έσοδα το κράτος».

Στην συνέχεια σειρά θα πάρει η κυβέρνηση και η οικονομική πολιτική που ακολουθεί. Θα απαντήσει για την Ιρλανδία και στα όσα τον κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ. Θα τονίσει την αναγκαιότητα που έχει η χώρα μας για ανάπτυξη «Δεν μπορούν να φέρουν επενδύσεις. Οι επιχειρήσεις πληρώνουν 4 φορές υψηλότερους φόρους απ ότι στην Βουλγαρία και την Τουρκία» και θα προσθέσει «Η οικονομία πρέπει να δουλεύει για να παράγει έσοδα το κράτος».

Θα μετρήσουν και οι απουσίες....

Το κλίμα στην Ρηγίλλης είναι τόσο τεταμένο που αναμένεται να πάρουν και παρουσίες για το ποιοι βουλευτές είναι δικαιολογημένα απόντες... Οι αδικαιολόγητοι - εξαρτάται πάντα ποιοι θα είναι - ίσως να χρειαστεί να δώσουν εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Δεν θα μιλήσει κανείς από το Καραμανλικό μπλοκ

Το παρών στην συνεδρίαση (όπως και στις υπόλοιπες) θα δώσει ο πρώην Πρωθυπουργός και βεβαίως δεν θα πάρει τον λόγο. Φρόντισε βέβαια παραμονή της Κ.Ο. να στείλει μέσω των συνεργατών του μήνυμα στήριξης προς τον Αντώνη Σαμαρά σε αντίθεση με το ότι είχε κάνει τις παραμονές των δύο γύρων των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στο βήμα πάντως δεν πρόκειται να ανέβει κανείς από τους πρώην υπουργούς που πρόσκεινται στον Κώστα Καραμανλή και αυτή είναι η εντολή που έχει δώσει ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός
http://www.real.g